50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 ek. porcukor, 2 dkg élesztő, csipet só, ha szükséges 1 – 1.5 dl tej
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langyos tejet lehet még hozzá tenni, míg elérjük a megfelelő állagot.
Kétfelé vesszük, letakarva 15-30 percig pihentetjük.
3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle, majd megtöltjük.
A töltelék lehet bármi, dió, lekvár, mák. Én most gesztenyéset és lekvárosat készítettem.
Feltekerjük, kifliket hajtunk belőlük.
Sütőpapíros tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Finom, puha, omlós tészta!
Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük 3 evőkanál vízzel és 16 dkg porcukorral. A fehérjéhez hozzáadunk 2 evőkanál vizet, kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A tojássárgás m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját, 20 dkg porcukorral, 25 dkg liszttel, 1 sütőporral, és 12 dkg lágy zsírral jól kikeverünk. Annyi tejet adunk hozzá hogy jól önthető nem túl lágy tésztát kapjunk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű