A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 evőkanál olaj
A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej
A tetejére : 4 dl Hulala tejszín, reszelt csokoládé
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott – lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg ) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.
35 * 27 cm-es tepsiben készült.
1. Sve sastojke za Tjesto pomjesati i fino umjesiti. Zaviti u foliju i ostaviti 30 Minuta na hladno. Dok tjesto miruje pripremiti pleh oblozen sa papirom za pecenje. Ova Secera po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráltam, összekevertem a megolvasztott vajjal és egy kerek tortaforma aljába nyomkodtam. (Ne kapcsosat használjuk, mert kiszivárog belőle a vaj, vagy ha kapcsos, akkor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz almákat megpucoljuk és vékony szeleteket vágunk belőle. Én fahéjas porcukorral utána megszoktam szórni. 8 tojás sárgáját, a cukrot és van.cukrot és a tejet
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Zsírozott, lisztezett formába öntjük. 3. Előmelegített sütőben sütjük kb. 35 percig. Hegyes késsel, vagy egy tűvel szúrjuk meg, ha nem ragad,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű