Tészta:
35 dkg sima liszt,10 dkg kristálycukor,12 dkg olvasztott margarin
2 tojás,2,5 dl tej,1 csomag sütőpor,csipet só,1 citrom reszelt héja
Máz:
20 dkg vaj,15 dkg porcukor,5 dkg sima kakaópor,6 evőkanál tej
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!
A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annaál több helyen lesz máz.
Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!
Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.
A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb 20×25-ös.
1. A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, utána szódabikarbónával és tejföllel összekeverjük. 2. 2 lapba kisütjük. el sűrűre főzve és lehűtve. 3. A tejet a liszttel sűrűre fő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha margarint kikeverem a porcukorral, majd bele keverem a többi hozzávalót, és össze gyúrom. Beteszem a hűtőbe, és ugyanígy csinálom a többi fajta pudingporos tésztát. Általáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű