Családireceptkönyv.hu

Puncs szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


x

Elkészítés:


Egy sima piskótát kell sütni,amit középen ketté vágunk.A töltelék alapja egy kevert tészta:1 tojás,25 dkg cukor,5 dk vaj vagy zsír,negyed liter tej,40 dgk liszt,1 sütőpor.A tojást kikeverni a vajjal,hozzá a tej felét, a cukrot,jól kikeverjük.Hozzá a sütőporral elkevert lisztet,a maradék tejet és ismét jól elkeverjük.Én több tejet tettem bele,mert én kicsit sűrűnek találtam a tésztát,de ne legyen túl híg.Ezt is meg sütjük.Amikor hűlt a kevert tészta, jól összemorzsoljuk,de úgy hogy darabok is maradjanak benne.Én 2 rumaromát és egy puncs aromát tettem bele,de a puncs aroma elhagyható.hagyományos kakaópor amit nem mértem,csak úgy találomra hogy meglegyen a színe,íze :)kell még hozzá egy üveg sárgabarack lekvár kb:580 ml-es.De ebből a lekvár mennyiségből még megkenjük a kettévágott piskóta lapokat a maradékot rakjuk a töltelékbe.Teszünk még bele langyos vízbe áztatott mazsolát én olyan 5 dkg-t tettem,Mielőtt ezt az egész töltelék készítést elkezdem szirupot főzök kb: 2 dl vízből és 20 dk cukorból jól felfőzöm és amíg morzsolom a tésztát ez addig hűl.Összekeverem a tölteléket és a szirupból annyit öntök hozzá hogy jó ragacsos legyen,de ne túl puha.Én beleöntöttem mindet.Közbe megkóstolgatjuk elég édes e.De szerintem elég édes,de ki hogy szereti.Ha kész a töltelék a piskóta alsó lapját visszatesszük a tepsibe amibe sült.Előtte a tepsit kibéleljük a sütőpapírral úgy hogy oldalán is legyen.Az alsó lapot bele tenni,amit előzőleg ugye meg kentünk a lekvárral.Rásimitjuk a tölteléket,rá a szintén lekváros felső lap.Jól rányomkodjuk,lefedjük sütőpapírral és valami nehezéket rakunk rá.Én egy hosszú jénait raktam amit teleöntöttem vízzel.Ez azért kell hogy össze préselődjön.Elvileg 8-10 órát kéne így lennie,de mi azt nem tudjuk kivárni :)de olyan 5 óra hosszat én is hagytam állni.SIMÁN KIBORÍTJUK A TEPSIBŐL,és visszafordítjuk.Egybe kell maradni.A tetejére:30 dkg porcukrot,fél citrom levével és pár csepp
vízzel jól összekeverjük úgy hogy ne legyen túl folyós,csak rá lehessen kenni és ezt szinezem piros ételfestékkel,ebbe is lehet tenni pár csepp rumaromát.Én nem kaptam piros ételfestéket ezért víz helyett én málna üdítőt használtam és pár csepp rumaromát.Ezt rákenni a süti tetejére és hagyni száradni.Száradás után olvasztott csokiból lehet a tetejére csíkokat tenni,de nem szükséges

Puncs szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dióstáska
Dióstáska

A tésztát összegyúrjuk és 32 kis gombocot formázunk. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap reggel kisodorjuk és a töltelékkel megtöltjük és hajtogatjuk. Töltelék: a kemény habba a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csikos puszi
Csikos puszi

Sütés előtti este állítjuk össze a tésztát. A rámát a mézzel összemelegítjük. A tojásokat, porcukorral, mézes fűszerkeverékkel, tejföllel habosra keverjük, összedolgozzuk a mézes a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Karácsonyi mákos korongok gyümölccsel
Karácsonyi mákos korongok gyümölccsel

A lisztet, mákot, puha vajat, tojást és mézet kézzel tészta állagúra dolgozzuk. Egy órát hűtőszekrényben pihentetjük. Kinyújtjuk, kis adagokat szaggatunk ki, korongokat formázun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Méteres kalács
Méteres kalács

Három-három tojásból őzgerincformában egy sima és egy kakaós piskótát sütöttem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját 1 evőkanál cukorral, a vízzel és az olajjal habosra kikever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk