menu

Családireceptkönyv.hu

Zabkorpás-kókuszos keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


13 dkg zabkorpa
3 dkg kókusz vagy világos tönkölyliszt
4 dkg kókuszreszelék
(1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék)
3 evőkanál olíva olaj
1 db tojás sárgája
4 dkg xilit vagy más növényi eredetű édesítőszer
1 teáskanál sütőpor
1 késhegynyi só
Kb 1,5 dl kókusztej

Elkészítés:


A zabkorpát a liszttel a kókuszreszelékkel, a mézes fűszerrel, a sóval és a sütőporral összekeverjük. Az egészet egy mély tálba öntjük,hozzá adjuk a 3 evőkanál olajat,a tojássárgáját, és a xilit-et, először ezeket kezdjük morzsolni, úgy hogy folyamatosan veszünk hozzá apránként lisztet. Amikor már a massza teljesen morzsalékossá vált adjunk hozzá annyi tejet amennyivel egy jól gyúrható tésztát kapunk,majd pihentessük hűtőben egy fél órácskát.
A sütéshez diónyi mennyiségekből kis gömböket formálunk ki a masszából, majd két tenyerünk között kissé szétlapítjuk őket. Ha puha kekszet szeretnétek akkor kevésbé nyomjátok össze, de ha ropogós kekszre vágytok akkor annyira lapítsátok ki amennyire csak tudjátok. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük egymástól 2 cm távolságra,mert sütés közben a kekszecskék nagyobbak lesznek! K.b.15 percig süssünk egy-egy adagot,a kész kekszet dobozban napokig tárolhatjuk hűtés nélkül is! :D Próbáljátok ki nagyon,de nagyon finom!

Zabkorpás-kókuszos keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Jégzajlás
Jégzajlás

ELSŐ ELKÉSZÍTÉSE: 1. A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. 2. Hozzáadjuk a diót és a mazsolát. 3. Az ostyát négyzetekre vágjuk, és ráhalmozzuk a tojásfehérjét. 4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Porhanyos tészta
Avatar Tóthné Vincze Mária Kedvelnék
Porhanyos tészta

A gyúrótáblán a lisztbe mélyedést vájunk. A többi hozzávalót beletesszük és gyorsan sima tésztává dolgozzuk. A tésztát hideg helyen pihentetjük,majd később késhát vastagságúra k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Hagyományos farsangi fánk
Hagyományos farsangi fánk

A tejből kiöntünk egy decit, és meglangyosítjuk. Feloldjuk benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáöntjük a liszthez. Hozzáadjuk a maradék t...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró gombóc csoki mártva
Túró gombóc csoki mártva

A zselatint hőálló fém tálban elkeverjük a hideg vízzel, majd mikor megduzzadt, vízgőz felett felolvasztjuk. A csokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, belekeverjük az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk