Tészta
-35 dkg liszt
-10 dkg porcukor
-10 dkg zsír
-1 tojás
-1 teáskanál szalalkáli
-1 dl tej
-1 császárkörte aroma
Krém
-20 dkg Ráma margarin
-25 dkg porcukor
-6 dl tej
-2 csomag puncs puding
-A lisztet és a porcukrot átszitáljuk egy tálba.
-Bele tesszük a zsírt és elmorzsoljuk a cukros liszttel.
-Fészket készítünk a tojásnak, aromának és a tejben feloldott szalalkálinak.
-A tésztát jól összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihentetni.
-Ez alatt elkészítjük a krémet. Először jól kikeverjük a margarint a porcukorral.
-A tejben felfőzzük a pudingokat, majd kihűtjük és a vajkrémhez keverjük.
-A tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk és lisztezett tepsi hátán egyenként megsütjük.
-Ha kihűltek alapok, megtöltjük a krémmel és egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhuljon. Másnap szépen szeletelhető.
-A tepsim mérete a hátán: 30x21 cm.
-Az első lapot nagy lángon 10 percig sütöm, a másodikat takarékon 10 percig, a harmadikat 8 percig takarékon hagyományos gáztűzhelyen.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggye...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepestejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgép lassú fokozatán keverjük össze a kakaót a margarinnal. Ezután keverjük bele a cukrot, vaníliát, sót és a tojásokat, majd végül a lisztet. Öntsük egy sütőpapiros tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTésztához A tésztához valókat egy tálba kimérjük, és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű