1,5 kg kacsa zúza,
2 kisebb fej vöröshagyma,
1 db. paradicsom kockázva,
2 szelet paprika,
étolaj,
bors,
só,
őrölt kömény,
pirospaprika,
A zúzát alaposan megmossuk, és feldaraboljuk. Olajon megpároljuk a hagymát, majd beletesszük a zúzát, és pirítjuk majd a piros paprikát is beletesszük.
Felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük, és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük.
Ha szükséges pótoljuk a vizet, de mindig csak keveset adjunk hozzá, hogy jó sűrű szaftot kapjunk. Ha van otthon egy kis száraz vörösbor, akkor fél decit öntsünk a fazékba.
Főzési idő kb. 2 óra. Kínálhatjuk tésztával, galuskával, tarhonyával, ki hogy szereti.
Jó étvágyat kívánok.
A csirkemellet alaposan megmosom és felszeletem. Sózom, borsom, megszórom fűszerpaprikával és egy sütőpapírra helyezem, ráteszem a kakukkfüvet, a felaprított fokhagymát, meglocsolo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk (én lehúztam a bőrét) és besózzuk. Füstölt szalonnát apróra vágjuk, és az olajon kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat. Burgon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet óvatosan megnyitjuk úgy, hogy ne legyen kettévágva. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majoránnával is megszórjuk, félretesszük. A juhtúrót összekeverjü...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt sózom, borsozom, hozzá adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és alaposan elkeverem. A megmosott csirkecombokat, némi zsiradék társaságában egy jénai...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű