Családireceptkönyv.hu

Mézes-lekváros kevert süti


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes-lekváros kevert süti. Tepsi: 35x22 cm.
40 dkg. liszt,
25 dkg. cukor,
1 tk. kakaó,
0,5 l. tej,
1.5 dl. olaj,
1 tk szódabikarbóna,
1 tasak mézes fűszerkeverék.
Tetejére.
Lekvár-nálam egy kis üveg szamócadzsem volt.
2 dl. Hulaja habtejszín.

Elkészítés:




Elkészítése:
Robotgéppel mindent jól összedolgozunk és vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni nekem 200 fokon 25-30 perc volt.
Amikor megsült még forrón megkentem a dzsemmel és hagytam kihűlni. A hulalát kemény kemény habbá vertem és rákentem a már kihűlt sütire.
Jó étvágyat kívánok

Mézes-lekváros kevert süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyorstorta darából
Gyorstorta darából

Forrásban lévő cukros tejben megfőzzük a búzadarát, és egy vízzel kiöblített tepsibe simítjuk. Ha megkötött ízlés szerinti krémmel megkenjük, és hűtőben lehűtjük. Kockára vágva tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Püspökkenyér, ahogy nagymamáink készítették!
Püspökkenyér, ahogy nagymamáink készítették!

A 8 tojássárgáját elkeverjük a 30 dkg cukorral, és hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és a 8 tojás kemény habját. Egy tálban összekeverjük a mazsolát, az apróra vágott diót, a birsalmasaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kinder pingui
Kinder pingui

A tészta hozzávalóit felezve két lapot sütök. A tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem az olajat, vizet és a sütőporos-kakaós lisztet is. Az első laphoz sütőpapírral béle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
BÖGRÉS PILLEFÁNK
BÖGRÉS PILLEFÁNK

lkészítésA hozzávalókat összekeverjük. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk