5 dl tej
1 evőkanál liszt
15 dkg cukor
5 tasak vaníliás cukor
5 tojás
5 dl habtejszín
A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavargatjuk! Majd kihűtjük. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt hozzákeverjük. A habtejszínt is felverjük és belekeverjük a vaníliás cukrokat, óvatosan összekeverjük a krémmel. Egy fedéllel rendelkező műanyagdobozba öntjük és 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Ezt követően kivesszük és összekeverjük, majd legalább egy órára visszatesszük és fogyaszthatjuk!
120 fokon hőlégkeverésen egyszerre sült két tálcán az alja és a cikkesített teteje smile hangulatjel Bármivel tölthető, én ezt most nem vittem túlzásba, mert nem volt már több...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint feloldjuk, összekeverjük az Aranka krémmel. Az epret megmossuk, feldaraboljuk. A tejszínt felverjük, majd összekeverjük a mascarponéval. Egy téglalap vagy egy őzgerinc...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat előkészítjük (kivajazzuk vagy papírral kibéleljük). A csokoládét durvára reszeljük. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan hagyjuk hogy felverődjön, nem szükséges külön keverni a fehérjét. Akinek...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes