- 4 tojás
- 50 g 1:4 édesítő
- 200 g margarin vagy vaj
- 1 csomag zero vanillin
- 2 evőkanál rum
- ½ Bio citrom reszelt héja
- csipet só
- ½ csomag sütőpor
- 140 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g finomliszt
- 100 g durvára vágott dió
◾️A tojásokat kettéválasztjuk.
◾️Az olvasztott, de nem forró margarint, az édesítőt, a zero vanillint, a sót, a citrom héját és a rumot kikeverjük.
◾️Mehet bele a tojások sárgája és azzal is keverjük még picit.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️A liszteket a sütőporral átszitáljuk és a tojásfehérje habbal felváltva a tojássárgájás krémhez adjuk. (Vigyázzunk, a habot ne törjük össze.)
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és megszórjuk a dióval, mandulával.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
◾️Ha megsült és kihűlt egy közepes méretű pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk a tésztából.
Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Fogyasztás előtt 1 nappal el kell készíteni, hogy kellően megpuhuljon. Az élsztőt felfuttatom kevés langyos tejjel, a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd összegyúrom a többi h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához a mák, a lereszelt alma, sütőpor, édesítő és az extrák. Majd összeforgatjuk az egészet, és mehet a tepsib...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű