3 tojás sárgája
10 dkg erythritol (porrá őrölt)
1 dl citromlé
2 bio citrom reszelt héja
1 rúd vanília
5 dl kókuszkrém
8 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
kb. 15 dkg eper
A csokival kell kezdeni, hogy meg tudjon dermedni. Próbáltam már az olvadt csokit közvetlenül a krém közé önteni, de nem működik, nem lesz vékony és ropogós. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a csokit felolvasztottam vízgőz felett és lehetőleg jó vékonyra szétkentem a papíron. Hűtőbe tettem megdermedni, ahogy dermed, fel is lehet vágni kisebb darabokra, így könnyebb vele dolgozni. Nekem pont befért a tepsi a fagyasztóba, oda tettem, hogy jó kemény legyen, ezután szépen leválik a sütőpapírról. A tojássárgákat fehéredésig kevertem a porrá örölt édesítővel. Azért szeretem így használni, mert akkor biztosan elolvad. Ezután egy fém tálba öntöttem, hozzáadtam a citromlevet, a citromhéjat, a vanília kikaprat magjait és vízgőz felett folyamatosan keverve sűrű krémmé főztem. Fontos, hogy közepes lángon és a tál ne érjen bele a vízbe és keverni kell, hogy a tojás ne csapódjon ki. Amikor elég sűrű volt, akkor a fémtálat hideg vízfürdőbe állítottam. A kókuszkrémet előző este hűtőbe tettem kibontva, így általában elég szépen fel lehet verni habbá, nem olyan kemény habbá, mint a tejszínt, de elég jól használható helyette. A kókuszkrémet felvertem habbá, az epret megmostam, felnegyedeltem a szemeket. A kókuszkrémbe beleforgattam a kihűlt citromos krémet, még meg lehet kóstolni, lehet édesíteni vagy citromot adni még hozzá. Egy őzgerinc formát kibéleltem folpackkal, egy réteg krémet belesimítottam, eper darabokat nyomkodtam bele, majd a csokilapokat is bele tettem. Igyekeztem nem szimmetrikusan rakni, így jobban néz ki szeleteléskor. A végére egy réteg krém került, nekem pont elég lett a formába, de persze bármilyen formát lehet használni hozzá. Fagyasztóba tettem, pár óra után már ehető is, én 10 perccel előbb kivettem a fagyasztóból és forró vízbe mártott késsel vágtam, így a csoki nem tört, szép szeleteket tudtam vágni.
Trollanyu
A tésztához a felolvasztott margarint habosra verjük. A cukrot, a vaníliás cukrot és egy egész tojást is beleforgatunk, és fehéredésig keverjük. A csokoládéport beleszórjuk, a mo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit eldolgozzuk, golyót formázunk, hűtőszekrénybe tesszük. Egy óra elteltével kivesszük a hűtőből, kis adagokat szaggatunk ki belőle, beletesszük a kosarakba. 175...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát a rummal meglocsoljuk. Téglalap alakú forma alját fóliával beborítjuk. A forma alját a piskótákkal kirakjuk, a maradék piskótákat kettétörjük és szeletekre sorakozta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű