Családireceptkönyv.hu

Epres parfé


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás sárgája
10 dkg erythritol (porrá őrölt)
1 dl citromlé
2 bio citrom reszelt héja
1 rúd vanília
5 dl kókuszkrém
8 dkg étcsoki (tej, cukor és szójamentes)
kb. 15 dkg eper

Elkészítés:


A csokival kell kezdeni, hogy meg tudjon dermedni. Próbáltam már az olvadt csokit közvetlenül a krém közé önteni, de nem működik, nem lesz vékony és ropogós. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a csokit felolvasztottam vízgőz felett és lehetőleg jó vékonyra szétkentem a papíron. Hűtőbe tettem megdermedni, ahogy dermed, fel is lehet vágni kisebb darabokra, így könnyebb vele dolgozni. Nekem pont befért a tepsi a fagyasztóba, oda tettem, hogy jó kemény legyen, ezután szépen leválik a sütőpapírról. A tojássárgákat fehéredésig kevertem a porrá örölt édesítővel. Azért szeretem így használni, mert akkor biztosan elolvad. Ezután egy fém tálba öntöttem, hozzáadtam a citromlevet, a citromhéjat, a vanília kikaprat magjait és vízgőz felett folyamatosan keverve sűrű krémmé főztem. Fontos, hogy közepes lángon és a tál ne érjen bele a vízbe és keverni kell, hogy a tojás ne csapódjon ki. Amikor elég sűrű volt, akkor a fémtálat hideg vízfürdőbe állítottam. A kókuszkrémet előző este hűtőbe tettem kibontva, így általában elég szépen fel lehet verni habbá, nem olyan kemény habbá, mint a tejszínt, de elég jól használható helyette. A kókuszkrémet felvertem habbá, az epret megmostam, felnegyedeltem a szemeket. A kókuszkrémbe beleforgattam a kihűlt citromos krémet, még meg lehet kóstolni, lehet édesíteni vagy citromot adni még hozzá. Egy őzgerinc formát kibéleltem folpackkal, egy réteg krémet belesimítottam, eper darabokat nyomkodtam bele, majd a csokilapokat is bele tettem. Igyekeztem nem szimmetrikusan rakni, így jobban néz ki szeleteléskor. A végére egy réteg krém került, nekem pont elég lett a formába, de persze bármilyen formát lehet használni hozzá. Fagyasztóba tettem, pár óra után már ehető is, én 10 perccel előbb kivettem a fagyasztóból és forró vízbe mártott késsel vágtam, így a csoki nem tört, szép szeleteket tudtam vágni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Trollanyu

Epres parfé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madeleine(kakaós narancsos)
Madeleine(kakaós narancsos)

A vajat felolvasztjuk és hűlni tesszük. Robotgépben a tojást és a cukrot krémesre keverjük. (Kézi mixerrel kb 5 perc.) Beleszitáljuk a lisztet, kakaóport, majd hozzáöntjük a vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

A cukor felét belekeverem a langyos tejbe, hozzáadom a pici sót, majd beleáztatom a mazsolát és a búzadarát is. A tojások sárgáját elkeverem a maradék cukorral, a fehérjéből pedig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarackos citromos pite
Sárgabarackos citromos pite

A puha vajat kezdjük el habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával. (ízlés szerint több citromot is tehetünk bele) Ezután állandó keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Finom kosárka, keksznek is :)
Finom kosárka, keksznek is :)

A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. Azután félretesszük, hogy kihűljön. Ezala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk