0,5 kg tarhonya (ehhez ezt a fajtát jobban szeretem)
2 nagy fej vöröshagyma,
4-6 db nagy gerezd fokhagyma,
1 paprika,
1 paradicsom,
krumpli,
szalonna,
egy szál füstölt, csípős kolbász,
só,
bors,
csemege paprika,
A szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom és együtt kezdem kiolvasztani/dinsztelni.
Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg
szép színt kap, majd belekarikázom a kolbászt,
a fokhagymát, paradicsomot, paprikát és
miután sült egy kicsit, felöntöm forró vízzel
és lefedve jó félig főzöm. A krumplit szintén nagyobb darabokra vágom, ezt a félig főtt tarhonyához öntöm,
(a vizet folyamatosan pótolom!) és teljes puhulásig főzöm.
Savanyúság természetesen kell hozzá.
Jó étvágyat kívánok
Krumplit negsütöm. hús+fűszer--sütöm. zöldségek+vaj+ízesítem--párolom. Tepsibe--burgonya+hús+párolt zöldség+burgonya+tejfől+sajt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a keverőtál aljába öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGrillezett-pácolt zöldségek: A cukkinit és a padlizsánt karikákra, a paprikát nagyobb darabokra, a hagymát cikkekre, a gombákat csak félbe vagdossuk. Ha lehetőségünk van, akár fa...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű