50 dkg. túró,
25 dkg. vaj,
2 db.kispoharas joghurt-"a joghurtos pohár a mérce."
4 pohár liszt,
2 pohár cukor,
2 db. tojás,
2 cs. vaníliás cukor,
1 cs. sütőpor,
1 db. citrom reszelt héja,
1 üveg őszibarack befőtt-darabolva
A barack kivételével robotgéppel mindent összekeverünk, majd a darabolt-szeletelt barackot fakanállal belekeverjük a masszába. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tepsi mérete: 35x22 cm.
tojást, a cukrokat, a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. - A vajat a porcukorral habosra keverjük a kihűlt krémhez adjuk és simára kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben törd át a túrót egy nagyobb lyukú szűrőn, egyszerűen egy spatula segítségével. 2. Egy tálban keverd össze a túrót, a tojást, a grízt, sót, vaníliás cukrot. Ne dolg...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KönnyűEgy 30X20 cm-es tepsit kirakunk a vajas keksszel. A pudingport elkeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjával, majd hozzáöntjük a tejet és csomóme...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű