50 dkg. túró,
25 dkg. vaj,
2 db.kispoharas joghurt-"a joghurtos pohár a mérce."
4 pohár liszt,
2 pohár cukor,
2 db. tojás,
2 cs. vaníliás cukor,
1 cs. sütőpor,
1 db. citrom reszelt héja,
1 üveg őszibarack befőtt-darabolva
A barack kivételével robotgéppel mindent összekeverünk, majd a darabolt-szeletelt barackot fakanállal belekeverjük a masszába. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tepsi mérete: 35x22 cm.
Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, beletesszük a mézet, a sütőport, a mazsolát, a sót, és jól összekeverjük. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, ás h...
Elkészítési idő:Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk és fél órát hagyjuk pihenni. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a túrót áttörjük és hozzáadjuk a tojás sárgáját. A r...
Elkészítési idő: 2 óra