egy 2-3 kilós darab bőrös sertéslapocka
1 evőkanál só
3 evőkanál méz
1 kiskanál csiliszósz
3 evőkanál szójaszósz
1 deci almaecet
1 kiskanál füstölt paprika
1 kiskanál őrölt rómaikömény
1 deci fehérbor
A húst az edénybe teszem, és az összes többi alapanyagot alaposan elkeverem egy kis tányérban, majd mindenütt bekenem vele a húst. A sütőt előmelegítem 220 fokosra. Amikor forró, beteszem a húst.
Tíz perc múlva megfordítom, majd újabb tíz perc elteltével mérsékelem a hőmérsékletet 150 fokra,
a hús alá öntöm a bort, és lefedem az edényt. A következő négy órában felé sem kell néznem, ekkor érdemes először megtekinteni az állagát.
Ha egy villát a húsba szúrva azt érzékelem, hogy annyira puha, hogy könnyedén szétesne darabokra, akkor kész, kivehetem. Ha nem, akkor maradhat még fél órát.
Amikor szétesős-puha, kiveszem, és egy kis lábosba leöntöm az alatta képződött szaftot.
A sütőt újra felmelegítem 200 fokosra. A bőrt eltávolítom a húsról, a csontot kiemelem. Két nagy villával – vagy még jobb, ha tiszta gumikesztyűs kézzel – nekiállok cafatokra tépkedni a húst. Ha már az egész kis szálakban áll, fedő nélkül visszateszem a sütőbe. Körülbelül tízpercenként átkeverve összesen fél órán át pirítom. Amíg pirul, a kis lábosban félretett szaftot nagy lángon sűrűre forralom.
Először a kicsit kiklopfolt sózott borsozott szeleteket betöltjük, feltekerjük és forró serpenyőben kevés olajon át pirítjuk,hogy pörzs anyag keletkezzen és a rostokat ezzel le is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és kevés vízzel felöntjük. Beletesszük a kockára vágott húst és fedő alatt pároljuk. Ízesítjük. ¾ lite...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk,almareszelővel lereszeljük, és megsózzuk. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén karikár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű