A piskótához:
5 tojás
8 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1/2 vaníliarúd
10 dkg finomra darált mandula
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
csipet só
a krémhez:
20 dkg Totu krém
3 L-es tojás
3 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1/2 vaníliarúd
továbbá:
1 dl főzött kávé
1 teáskanál holland kakaó
A piskótához a tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük. A verést továbbra is folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is, majd evőkanalanként a vaníliával porrá őrölt, átszitált édesítőt is. Végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a szódabikarbónával elkevert mandulát is. Sütőpapírral bélelt 22 centis tortaformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük. Három lapba vágjuk. A lapokat meglocsoljuk a kávéval. Az alsó lapot megtöltjük a krém harmadával, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját fehéredésig keverjük a vaníliával porrá őrölt, átszitált édesítővel. Hozzákeverjük a Totu krémet, végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot is. Rátesszük a második lapot, majd arra a maradék krém felét. Erre kerül az utolsó lap és végül a maradék krém. Rászitáljuk a kakaót és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérhessenek. Másnapra szépen szeletelhetővé válik a torta.
Volt már egy nekifutásom kókusztejszínnel, de annyira nem ízlett, hogy érdemesnek tartottam volna a megosztásra. Ez a mostani viszont remekül visszaadja a paleo előtt készült Tiramisu tortám ízvilágát. A receptért köszönetet szeretnék mondani Eff Vének a Paleolit táplálkozás-kompromisszumok nélkül csoportban megosztott remek Tiramisu ötletéért. Ebből indultam ki a torta elkészítésénél. A piskótáról annyit tudni kell, hogy ahogy én készítettem kicsit nedvesebb maradt, mivel kávéval locsoljuk meg így igazán nem zavaró. Ha valaki szárazabb piskótát szeretne a mandulához 1 evőkanálnyi nyílgyökér lisztet keverjen.
AKCIÓ!!! "A hozzávalókat megtaláljátok jó áron a Diétás-Ételek-Webshopban, ahol májusban 5 % kedvezmény jár a blog olvasóinak az alábbi kuponkóddal: DÉWTÜCSÖKBOGÁR -5% amit a megjegyzés rovatba kell beírni"
A totut a totukrémet és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933
A kihűlt piskótát töltjük a krémmel Krém: a kihűlt pudinghoz vaníliás cukrot,diót és 25 dkg puha vajat mixelünk. Lehet rumaromát még ízlés szerint. A kihűlt karamellt daraboljuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKivajazunk, kilisztezünk egy tepsit, majd beleszórjuk a darabos diót. A tojásfehérjéből a vízzel kemény habot verünk, beleszórjuk a cukrot és tovább verjük. A tojássárgáját lassank...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A tésztához valókat robotgéppel kikeverjük, vizes piskótát készítünk, és felét egy Ramával kikent, kilisztezett, hosszúkás tepsibe simítjuk. A másik feléhez ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű