Recept vagy családi receptkönyv keresése...
Családi receptkönyv készítés Belépés
Kinder szelet
Írta:Ihász Józsefné
Hozzávalók:
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 egész tojás
pici só
45 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
A főzött krémhez:
7 dl tej
1 (kicsit púpos) evőkanál liszt
3 cs. Tejszín ízű pudingpor
1 pohár (2 dl) tejföl
A kevert krémhez:
20 dkg cukor
25 dkg vaj, vagy margarin
csokimáz
..
Elkészítés
Elkészítés: A tésztához valókat (a liszt kivételével) gőz felett fel kell főzni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a 45 dkg lisztet, amelybe előtte 1 kávéskanál szódabikarbonát keverünk. Teljesen kihűtjük, mert különben ragadós lesz a tészta. Kettéosztjuk, kinyújtjuk. A tepsi hátlapján (én sütőpapírt teszek rá, így nem kell vajazni-lisztezni) sütjük meg a lapokat. Óvatosan kell leszedni róla, nehogy eltörjön, mert ilyenkor még kemény a lap. A két lap közé töltjük a krémet. (Én a felső lap alá még egy kis lekvárt is kenek.) A krémhez a 3 csomag pudingport a liszttel elkeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük, és még melegen hozzákeverjük az 1 pohár tejfölt. Hűlni hagyjuk. A kevert krémhez a cukrot a margarinnal habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a kihűlt masszát, ezzel is habosra keverjük. Csokoládémázzal vonjuk be a tetejét. Másnapra megpuhul a tésztája. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk. Hideg helyen tároljuk.
Elkészítés:
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Hideg levesek
Oszd meg Facebookon:
TartalomjegyzékIhász család receptes könyve
Ihász család receptes könyveTartalomjegyzék
www.csaladireceptkonyv.hu
Minden jog fenttartva!
6 tojásból kakaós piskótát sütünk. A pudingot a cukorral sűrűre főzzük, hűtjük, de közben géppel megkeverjük, hogy ne bőrősödjön. Felverjük a tejszínt. A gesztenyét hozzákeverj...
Elkészítési idő:Egy edényben keverjük el a 2 csomag zselatint 200 ml tejjel. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik a tejben. Vigyázat a tejnek nem kell főnie! A tűzhelyről levéve...
Elkészítési idő: 45 percA krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és botmixe...
Elkészítési idő: