Családireceptkönyv.hu

Kinder szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Recept vagy családi receptkönyv keresése...

Családi receptkönyv készítés Belépés
Kinder szelet
Írta:Ihász Józsefné
Hozzávalók:

Hozzávalók

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 egész tojás
pici só
45 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
A főzött krémhez:
7 dl tej
1 (kicsit púpos) evőkanál liszt
3 cs. Tejszín ízű pudingpor
1 pohár (2 dl) tejföl
A kevert krémhez:
20 dkg cukor
25 dkg vaj, vagy margarin
csokimáz



..
Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat (a liszt kivételével) gőz felett fel kell főzni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a 45 dkg lisztet, amelybe előtte 1 kávéskanál szódabikarbonát keverünk. Teljesen kihűtjük, mert különben ragadós lesz a tészta. Kettéosztjuk, kinyújtjuk. A tepsi hátlapján (én sütőpapírt teszek rá, így nem kell vajazni-lisztezni) sütjük meg a lapokat. Óvatosan kell leszedni róla, nehogy eltörjön, mert ilyenkor még kemény a lap. A két lap közé töltjük a krémet. (Én a felső lap alá még egy kis lekvárt is kenek.) A krémhez a 3 csomag pudingport a liszttel elkeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük, és még melegen hozzákeverjük az 1 pohár tejfölt. Hűlni hagyjuk. A kevert krémhez a cukrot a margarinnal habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a kihűlt masszát, ezzel is habosra keverjük. Csokoládémázzal vonjuk be a tetejét. Másnapra megpuhul a tésztája. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk. Hideg helyen tároljuk.

Elkészítés:
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Hideg levesek
Oszd meg Facebookon:

TartalomjegyzékIhász család receptes könyve
Ihász család receptes könyveTartalomjegyzék
www.csaladireceptkonyv.hu
Minden jog fenttartva!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellás  krémes
Karamellás krémes

legelőször a krémet készítjük el, mert hűlnie kell, a kristálycukrot egy tejes edényben aranybarnára pirítjuk, óvatosan felöntjük a tej felével, addig melegítjük, amíg a cukor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos csokikrém
Habos csokikrém

A hideg - akár jeges - habtejszínt verd kemény habbá, majd várd meg, amíg szobahőmérsékletűre melegszik. A csokoládét a vaj társaságában, vízgőz felett olvaszd fel, és keverd be...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
ZSERBÓ (Édesanyánk receptje)
ZSERBÓ (Édesanyánk receptje)

A lisztet a vajjal (v. margarinnal) elmorzsolunk, hozzáadunk 1 dkg – kevés tejben felfuttatott élesztőt, 1 kk szódabikarbónát, 1 ek cukrot, 1 cs vaníliát, 1 egész tojást és egyne...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Babapiskotás, gyors süti
Babapiskotás, gyors süti

Az őzgerinc formát kibéleljük babapiskótával, de előtte rumos tejbe áztatjuk. Egy csomag vaníliás pudingot 3 dl tejben megfőzünk és kihűtjük. Közben 15 dkg margarint kikever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk