Előtészta hozzávalói:
200 g kovász
300 g víz
20 g tejsavópor
10 g búzasikér
10 g bambuszrost
200 g TK Lidl liszt BL 200
További hozzávalók:
300 g BL 80 Gyermelyi kenyérliszt
100 g főzőtejszín
10 g só
50 g csokicsepp
50 g vörösáfonya
Az előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába este összekevertem, és éjszaka 13.5 órát kelesztettem.
Reggel az előtésztához adtam a 300 g kenyérlisztet és a 100 g tejszínt.
A géppel 5 percig dagasztottam.
Hozzáadtam a sót, a csokicseppet, az áfonyát és 5 percig ismét dagasztottam a tésztát.
Kissé olajos kelesztőtálba tettem át a tésztát és 45 percig pihentettem.
Hajtogattam olajos munkalapon és olajos kézzel. 45 perc pihentetés után ismét hajtogattam.
30 perc után formáztam, még mindíg olajos kézzel.
A formázást 30 perc után megismételtem.
A tésztát beliszteztem és szakajtóba tettem kelni.
3 órát kelt. Közben bekapcsoltam a sütőkővel együtt a sütőt.
7-es gázon sült gőzzel 15 percig.
5-ös gázon sült gőz nélkül 30 percet.
116 dkg lett.
1. Első körben készítsd el a lángost. Ehhez két alapreceptet is találsz nálam, az egyik a burgonyás lángos, a másik a sima lángos. 2. Közben készítsd el a fokhagymás lét - ami sze...
Elkészítési idő: 100 percA kenyér összeállítása. Minden hozzávalót egy dagasztótálba teszek, és addig dagasztom, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz, (nem szabad, hogy ragadós legyen) könnyen formázható,...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perchttp://lifeadvice.blog.hu/2015/11/09/hazi_kifli_464
Elkészítési idő: