15 dkg sűrű kovász
2 dl langyos víz
3 ek tejpor/ Vegimilk/
6 dkg olvasztott margalin
6 dkg darált nádcukor
3 tojássárgája
40 dkg BL 55 "Sikér" liszt
csipet só
Dagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat.
Kelesztőtálban 3 órát kelt
Kinyújtottam, kiszaggattam.
Deszkán még kelt 1 óra 30 percet.
Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba tevés előtt a közepét az ujjammal benyomtam. Ez került alulra. Először fedő alatt sütöttem, a másik oldalt fedő nélkül. Vigyázni kell mert nagyon hamar elkészül.
Papírtörlőre szedtem ki hogy lecsorogjon a zsír.
Mikor hűlt darált nádcukorral megszórtam.
Nagyon finom, könnyű lukacsos lett.
a lisztet mélyebb tálba szorjuk ,közepébe egy kis mélyedést csinálok -bele szórunk kevés cukrot .szétmorzsoljuk az élesztőt és meglocsoljuk kevés langyos tejjel -megfuttat...
Elkészítési idő: 120 percAz élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott...
Elkészítési idő: 120 perc