menu

Családireceptkönyv.hu

Csíkos briós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 6 darabhoz: 2 dkg Szafi Fitt kókuszolaj 2 tojás 3 dl meleg víz nagy csipet só kb. 3 dkg Szafi Fitt négyszeres erősségű édesítő 1 tk vanília aroma 5 dkg Cocomas 1 tk szódabikarbóna 1 csapott ek citromlé 11 dkg NoCarb rost sütőliszt kb. 1 csapott ek őrölt fahéj vagy akár kakaópor

Elkészítés:


A fahéj kivételével a hozzávalókat megfelezzük. Az egyik részéből ruganyos tésztát állítunk össze, a másik felével ugyanígy járunk el, csak hozzáadjuk a fahéjat is. Mindkét tésztarészt 6 egyforma darabra osztjuk. Egy fehér és egy sötét részből vékony csíkot sodrunk, egymás mellé fektetjük őket, majd csigaszerűen feltekerjük őket. A végén a tésztát ellapítjuk és a briósok alá dugjuk. Sütőpapírra helyezzük az így elkészített briósokat, lekenjük kevés vízzel elkevert tojás sárgájával és 18 fokra előmelegített sütőben bő 30 perc alatt megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://triplaszathmary.blogspot.hu/search

A teljes adag tápanyagtartalma: - 413 kalória - 4 gramm fehérje - 2 gramm ch - 43 gramm zsír Darabonként: - 68,8 kalória - 0,6 gramm fehérje - 0,33 gramm ch - 7,1 gramm zsír

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Banános kalács (Annuska)
Banános kalács (Annuska)

Azzal kezdünk, hogy tálba szitáljuk a kenyérlisztet, vaníliás porcukort, sót és a tejport. Beleszórjuk az élesztőt (ha frisset használunk, akkor azt futtassuk fel előbb a langyos t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Kuglóf
Kuglóf

Mindent összekeverünk,kidagasztjuk,majd hozzáadjuk a vajt,újra dagasztjuk és beletesszük a kivajazott,lisztezett kuglóf formába.Hagyjuk megkelni a tésztát és megsütjük.Sütőből kivé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Mákos és diós napsugár kalács
Mákos és diós napsugár kalács

A tésztához 1 dl meglangyosított tejbe szórunk csipet cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, szélére szórjuk a sót, a cukrot, közep...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Maradék kalács felhasználása
Maradék kalács felhasználása

1., Kókuszgolyóba kekszmorzsa helyett 2., Bundás kalács vajban kisütve és friss gyümölccsel tálalva 3., Klasszik máglyarakás sok almával, házi baracklekvárral és dióval (a kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk