40 dkg ( 2 csomag) bacon
50 dkg darált hús
15 dkg sajt
só, bors, ételízesítő, hagyma
köretnek rizs, vagy sült krumpli
A darált húst összekevered az ételízesítővel, borssal, pici sóval. A bacon szeleteket egymás mellé fekteted (csomagonként) úgy, hogy picit fedjék egymást. Ráteríted a darált hús keveréket, sajtszeletekkel betakarod és felgöngyölöd. Tepsiben, 30 perc alatt készre sütöd, 10 perccel a sütés vége előtt megszóród a tetejét a vékonyra szeletelt hagymával.
Felszeletelve tálalod
Nem feltétlenül kell sertés hús, lehet pulyka, de akár afrikai harcsa is. Természetesen a halba nem teszel sajtot, és nem darálod le.
HIDEGEN IS FOGYASZTHATÓ, SALÁTALEVÉLEN JÓL MUTAT
A kiszaggatot kis kerek tészták közepébe kupacokat rakunk a húsból. Kettéhajtva összenyomkodjuk és a két csücskét összeillesztjük. Kis kalap formát kapunk. Feltesszük a fövő vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csülköt a sütést megelőző napon mossuk meg, szárítsuk le, egyik felén irdaljuk be a bőrét, és sóval, őrölt köménnyel jól dörzsöljük át. A csont mellett néhány helyen, ahol bef...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: KözepesKiveregetjük a húst, majd fűszerezzük őrölt köménnyel, friss vagy szárított bazsalikommal, finomra vágott petrezselyem zöldjével, sóval. Összekeverjük a kis kockákra vágott papriká...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sonkát a főzés előtt este áztasd be, de másnap cseréld le a vizet úgy, hogy az ellepje, és így tedd fel főni. Egy teatojásba tedd bele a borsot és a köményt, és helyezd bele a ví...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: Könnyű