10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika (lecsó,) 30 dkg paradicsom.
A hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. A maradék zsíron üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát, aranysárgára pirítom rajta a finomra vágott hagymát. Megszórom a paprikával, elkeverem és felöntöm 2 deci vízzel. Kevés sóval és finomra vágott fokhagymával fűszerezem, hozzáadom a hússzeleteket és párolom. Nek keverem, csak rázogatom. Néha kevés vízzel öntöm fel. A párolást követően a húst egy másik edénybe rakom. A visszamaradt levet kevergetve besűrítem. Hozzáadom a csíkokra vágott megmosott paprikákat és 5 perc múlva a paradicsomot. Tovább párolom, sózom és a lecsót a hússzeletekre öntöm. Már csak rázogatom, hogy a hús szét ne essen. Tálaláskor előbb a húst teszem a tálra, majd befedem a lecsóval. Sósburgonyával, tarhonyával, vagy rizzsel tálalom.
http://grocceni.com/recept/lecsosszelet.html
A húst, és a császárszalonnát ízlés szerint kockázzuk fel. (én kisebb kockákra vágtam) A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyjából 2 rész húshoz 1 rész lét adjál, de ez szabadon, ízlés szerint variálható, mert a zselatintól így is, úgy is kemény és és szeletelhető lesz. Minél kevesebb a lé, annál mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kicsontozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a bacont kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Beletesszük a f...
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: KözepesA szalonnát 2×2 centis kockákra vágom és 2-3 percre lobogó forró vízbe teszem. Onnét kivéve szűrőkanállal leszűröm és hagyom kihűlni. A húst aprólyukú tárcsán ledarálom, majd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű