10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika (lecsó,) 30 dkg paradicsom.
A hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. A maradék zsíron üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát, aranysárgára pirítom rajta a finomra vágott hagymát. Megszórom a paprikával, elkeverem és felöntöm 2 deci vízzel. Kevés sóval és finomra vágott fokhagymával fűszerezem, hozzáadom a hússzeleteket és párolom. Nek keverem, csak rázogatom. Néha kevés vízzel öntöm fel. A párolást követően a húst egy másik edénybe rakom. A visszamaradt levet kevergetve besűrítem. Hozzáadom a csíkokra vágott megmosott paprikákat és 5 perc múlva a paradicsomot. Tovább párolom, sózom és a lecsót a hússzeletekre öntöm. Már csak rázogatom, hogy a hús szét ne essen. Tálaláskor előbb a húst teszem a tálra, majd befedem a lecsóval. Sósburgonyával, tarhonyával, vagy rizzsel tálalom.
1. A hagymát apróra vágjuk, zsíron üvegesre pároljuk. 2. Hozzáadjuk a darálthúst, fehéredésig sütjük. 3. Felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük bazsalikommal, sóval és ketchu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgolyó hozzávalóit keverjük el egy nagy tálban, majd apró golyócskákat formálva belőle süssük meg zsiradékban, majd tegyük félre. A mártáshoz a vajon pirítsuk meg a lisztet, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A darált húsból a szokott módon pörköltet készítünk, majd a tejföl felével és az étkezési keményítővel behabarjuk. 2. A tésztát majdnem puhára főzzük, majd összekeverjük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Készítettem egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtam, ketchupot, mustárt és a sört összekevertem, ment bele a hagyma és a fokhagyma, jó sok fűszer is. A me...
Elkészítési idő: 2-2.5 óra Nehézség: Közepes