10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika (lecsó,) 30 dkg paradicsom.
A hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. A maradék zsíron üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát, aranysárgára pirítom rajta a finomra vágott hagymát. Megszórom a paprikával, elkeverem és felöntöm 2 deci vízzel. Kevés sóval és finomra vágott fokhagymával fűszerezem, hozzáadom a hússzeleteket és párolom. Nek keverem, csak rázogatom. Néha kevés vízzel öntöm fel. A párolást követően a húst egy másik edénybe rakom. A visszamaradt levet kevergetve besűrítem. Hozzáadom a csíkokra vágott megmosott paprikákat és 5 perc múlva a paradicsomot. Tovább párolom, sózom és a lecsót a hússzeletekre öntöm. Már csak rázogatom, hogy a hús szét ne essen. Tálaláskor előbb a húst teszem a tálra, majd befedem a lecsóval. Sósburgonyával, tarhonyával, vagy rizzsel tálalom.
A tarjákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kis liszttel, majd egy magasabb falú serpenyőben, olivaolajban körbepirítjuk a szeleteket. Tányérra kivesszük, letakarjuk. A zsíradékhoz,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát vágd apróra. A sertéshúst, a szalonnát, a tarját és a csemege uborkát vágd fel csíkokra. Kacsazsíron dinszteld meg a vöröshagymát, majd dobd rá a szalonnát is, kicsit pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát, vöröshagymát, sonkát kisebb kockákra a gombát szeletekre vágtam. A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, grillfűszerrel megszórtam és kevés olajon szép pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kiklopfoljuk és befűszerezzük. A hagymát, bacont felkockázzuk, a gombát megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amikor...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű