50 dkg. pulyka mell filé
30-40 dkg. több fajta sajt (ízlés szerint füstölt, édes, sós)
4 gerezd fokhagyma
2 dl. tejszín
3-4 dl. tej.
só, fehér bors
a húsból vastag szeleteket vágunk, fokhagymás tejben áztatjuk (előző nap érdemes, 1 éjszakát a hűtőben tartani). Hőálló tálba a lereszelt sajtok negyedét elterítjük, ráfektetjük a hús szeleteket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a tejszínnel, a maradék sajttal beborítjuk. 190-200 fokos sütőben 35 percig sütjük, légkeveréssel 5 perc alatt lepirítjuk a tetejét. Krumplipürével, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Elkészíthető csirkemell filéből is, de erősebben kell fűszerezni.
1. A cukkinit, parasztkolbászt és a sonkahagymát karikákra, a csirkemellet és a többi hozzávalót kockákra vágjuk. 2. A húst sózzuk, befűszerezzük és állni hagyjuk 15-20 percet....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük....
Elkészítési idő: 35m Nehézség: NehézA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű