50 dkg. pulyka mell filé
30-40 dkg. több fajta sajt (ízlés szerint füstölt, édes, sós)
4 gerezd fokhagyma
2 dl. tejszín
3-4 dl. tej.
só, fehér bors
a húsból vastag szeleteket vágunk, fokhagymás tejben áztatjuk (előző nap érdemes, 1 éjszakát a hűtőben tartani). Hőálló tálba a lereszelt sajtok negyedét elterítjük, ráfektetjük a hús szeleteket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a tejszínnel, a maradék sajttal beborítjuk. 190-200 fokos sütőben 35 percig sütjük, légkeveréssel 5 perc alatt lepirítjuk a tetejét. Krumplipürével, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Elkészíthető csirkemell filéből is, de erősebben kell fűszerezni.
Kevés olajba forgatjuk az apró paradicsomot és a 8 részbe vágott nyári hagymát. Együtt a forró grill-lapra helyezzük, a paradicsom héjának ráncosodásáig sütjük. Botmixerrel kissé p...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit megtisztítottam, kockára vágtam és forró sós vízbe tettem. Míg elkészült, a husit is elkészítettem: A csirkemell-filéket hosszában kettévágtam, majd a vastagságukat is...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a borba, és fűszerezzük fahéjrúddal és szegfűszeggel. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírra vagy esetleg kon...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű