15 dkg vaj,
5 tojás,
1/4 kg cukor,
25 dkg liszt,
dió,
só, szódabikarbóna.
Tizenöt deka vajat habosra kavarunk, kis sót és szódabikarbonát teszünk hozzá, ráütjük öt tojás sárgáját és beleteszünk negyed kiló cukrot, tovább kavarjuk, hozzávegyítjük az öt tojás habját és huszonöt deka lisztet. Kivajazott, liszttel meghintett tepsibe tesszük, a tetejére cukros, vagdalt diót hintünk. Megsütjük, és melegen pohárral kifli alakúra vágjuk.
Minden hozzávalót belezúdítunk egy tálba, összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk és szétlapítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBarna rész elkésztése, amely a csúcsok külsejét képezik: a kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. 25 kis gombócot formázunk belőle (t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat hagyd szobahőmérsékleten megpuhulni, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egészben a tojásokat, és alaposan dolgozd össze, a legjobb, ha kézi ha...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A zselatinra öntjük a tejet és állandó kevergetés mellett felmelegítjük. A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű