Családireceptkönyv.hu

Baconbe göngyölt datolya (Souvlaki)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag aszalt datolya
1 csomag Bacon szalonna
fokhagyma
vöröshagyma

nyárs/fogpiszkáló

Elkészítés:


1, A datolyaszemeket langyos vízzel leöblítjük.

2. A datolyákat baconbe tekerjük

3. A felöltöztetett datolyákat nyársra tűzzük, a szemek közé ízlés szerint fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, hagymát tűzdelünk.

4. A szalonnába tekert datolyát serpenyőben ropogósra sütjük, párolt rizzsel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A Souvlaki (σουβλάκι) a görög “souvla” vagyis nyárs szóból ered, ma a nyársra tűzdelt húst nevezik Souvlakinak, amely vendéglátóhelytől függően grillezett zöldségeket is tartalmaz. Itthon rablóhúsnak, sasliknak is nevezik a szuvlakit.

Még pikánsabb lehet, ha mandulát teszünk a datolyába. (Félbevágjuk a datolyát és mindegyik félbe teszünk egy-egy mandulát.)

Baconbe göngyölt datolya (Souvlaki)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott finomságok
Rántott finomságok

A rántanivalókat elkészítem. Bepanírozom őket, és forró olajban kisütöm. Ezalatt bekeverem a mártogatóst és míg a finomságok kisülnek hagyom egy kicsit össze állni az ízeket (hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás gombóc
Nutellás gombóc

A burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük kb. 35 perc alatt. Amíg a burgonya fő, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Amikor a burgonya megpuhult, eltávolít...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kevés vízzel, és lassú tűzön m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Indiai naankenyér
Indiai naankenyér

Elkészítés: MÓDSZER Adjunk hozzá kenyérlisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és joghurtot a tálba, és kezdjük el dagasztani a tésztát.Ha kemény, cseppentsünk hozzá egy kevés vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk