1 csomag aszalt datolya
1 csomag Bacon szalonna
fokhagyma
vöröshagyma
nyárs/fogpiszkáló
1, A datolyaszemeket langyos vízzel leöblítjük.
2. A datolyákat baconbe tekerjük
3. A felöltöztetett datolyákat nyársra tűzzük, a szemek közé ízlés szerint fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, hagymát tűzdelünk.
4. A szalonnába tekert datolyát serpenyőben ropogósra sütjük, párolt rizzsel tálaljuk.
A Souvlaki (σουβλάκι) a görög “souvla” vagyis nyárs szóból ered, ma a nyársra tűzdelt húst nevezik Souvlakinak, amely vendéglátóhelytől függően grillezett zöldségeket is tartalmaz. Itthon rablóhúsnak, sasliknak is nevezik a szuvlakit.
Még pikánsabb lehet, ha mandulát teszünk a datolyába. (Félbevágjuk a datolyát és mindegyik félbe teszünk egy-egy mandulát.)
A rántanivalókat elkészítem. Bepanírozom őket, és forró olajban kisütöm. Ezalatt bekeverem a mártogatóst és míg a finomságok kisülnek hagyom egy kicsit össze állni az ízeket (hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük kb. 35 perc alatt. Amíg a burgonya fő, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Amikor a burgonya megpuhult, eltávolít...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kevés vízzel, és lassú tűzön m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: MÓDSZER Adjunk hozzá kenyérlisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és joghurtot a tálba, és kezdjük el dagasztani a tésztát.Ha kemény, cseppentsünk hozzá egy kevés vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű