1 csomag aszalt datolya
1 csomag Bacon szalonna
fokhagyma
vöröshagyma
nyárs/fogpiszkáló
1, A datolyaszemeket langyos vízzel leöblítjük.
2. A datolyákat baconbe tekerjük
3. A felöltöztetett datolyákat nyársra tűzzük, a szemek közé ízlés szerint fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, hagymát tűzdelünk.
4. A szalonnába tekert datolyát serpenyőben ropogósra sütjük, párolt rizzsel tálaljuk.
A Souvlaki (σουβλάκι) a görög “souvla” vagyis nyárs szóból ered, ma a nyársra tűzdelt húst nevezik Souvlakinak, amely vendéglátóhelytől függően grillezett zöldségeket is tartalmaz. Itthon rablóhúsnak, sasliknak is nevezik a szuvlakit.
Még pikánsabb lehet, ha mandulát teszünk a datolyába. (Félbevágjuk a datolyát és mindegyik félbe teszünk egy-egy mandulát.)
Ahogy a diókrémnél, úgy itt is azt ajánlom, hogy száraz serpenyőben pirítsd meg egy kicsit a magokat. Nagyon kell vigyázni, mert a tökmag hamar megéghet. Állandóan mozgasd a serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Tedd egy tálba a lisztet a sót, a tojásokat, és a tej felét és kézi habverő vagy robotgép segítségével keverd csomómentesre a palacsinta tésztát. -. Add a maradék tejet a tésztá...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA sajtokat lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, beleszórjuk a lisztet, és ráöntjük a tejet. Sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet felforraljuk, a cukrot beletesszük és szirupot főzünk belőle. Elzárjuk és beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott mentalevelet és a citromsavat. A mentát egy éjsza...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű