6 tojás,
4,5 ek. porcukor,
6 ek.liszt,
1 citrom héja,
1 kk. van. aroma,
3 dl tejföl.
A tojásfehérjét 3 ek. cukorral habosra verjük. A sárgájához hozzáadjuk a többi hozzávalót , majd óvatosan belekevrjük a felvert tojásfehérjét.
170'-on 10-12 perc alatt megsül.
Lekvárral, vagy porcukorral megszórva is finom.
A lisztet elmorzsoljuk a hideg, apró kockára vágott vajjal, majd elkeverjük a sóval és a cukorral, valamint a sütőporral. hozzáadjuk a tojást és a tojás sárgáját. Gyors mozdulattal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy elektromos habverő segítségével. Hozzáadjuk a mascarponét és a mandula aromát (opcionális) és kemény, habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztó tálba teszem. A közepébe fészket alakítok ki, amibe beleteszem a cukrot. Rámorzsolom az élesztőt és felöntöm a langyos tejjel. Hagyom, hogy 15 perc alatt fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és kb. egyharmad részt elveszünk belőle a rácsokhoz.. A nagyobbik tésztát kinyújtjuk, majd vajazott, lisztezett tepsibe /35x30/ tesszük és...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes