menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos csirke


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
1,5 dl víz
Az édes-csípős mázhoz
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál virágméz
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:




A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.

A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.

A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.

Ha kisültek lecsepegtetjük.


Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk.

Tetszőleges körettel fogyasztjuk az elkészült szezámmagos csirkét.

Szezámmagos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis csirke--Géczi Vivien fb
Tepsis csirke--Géczi Vivien fb

A csirkecombokat sóztam, borsoztam. A lisztet összekevertem a pirospaprikával és egyesével beleforgattam a combokat. Egy tepsibe rakosgattam, szépen egymás mellé. A hagymát kariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott csirkemell gazdagon
Rántott csirkemell gazdagon

Készítünk egy hagymás tört krumplit. Sózom, borsozom. A tojást kifőzöm majd szeletelem. A sajtot lereszelem. A csirkemellet vékony szeletekre vágom. Sózom. A húsra tesszük a tört...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Orsolya
Baconos csirke őzgerincben
Baconos csirke őzgerincben

- A csirkemellt apró darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzá adjuk a fokhagyma kinyomóval kinyomott fokhagymát. - A befűszerezett csirkét összekeverjük a tejföllel, sajttal...

Elkészítési idő: 1,5-2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes fokhagymás csirkemell
Tejszínes fokhagymás csirkemell

A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk