Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos csirke


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húshoz
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
1,5 dl víz
Az édes-csípős mázhoz
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál virágméz
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
4 evőkanál szezámmag

Elkészítés:




A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.

A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.

A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.

Ha kisültek lecsepegtetjük.


Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk.

Tetszőleges körettel fogyasztjuk az elkészült szezámmagos csirkét.

Szezámmagos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemellsonka 1.
Csirkemellsonka 1.

Ledarálni,vösszedolgozni, rúdba formázni, alufóliába (3 réteg) jól betekerni, szorosra, mint így szaloncukrot. Tepsibe vizet önteni, 1 óra sütés 180-190 fokon. Mikor kész, kivenn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Fokhagymás rántott csirkecomb
Fokhagymás rántott csirkecomb

A húst megmossuk, megszárítjuk, a zsíros részeket levághatjuk, majd tetszés szerinti darabokra felvágjuk. A húst megkenjük a zúzott fokhagymával, olajjal meglocsoljuk, lezárható d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Brokkolis csirkemell besamel mártással
Brokkolis csirkemell besamel mártással

A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A megsült hússzeleteket egy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
Sörös csirke
Sörös csirke

Az olajban elkeverjük a fűszereket, a zúzott, vagy reszelt fokhagymát, esetleg még tehetünk bele más fűszert is, amit szeretnénk. Az előző este lesózott ( mert így finom) húst jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk