A húshoz
1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához
200 g búzaliszt (BL55)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
12 g sütőpor
1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál étolaj
1 csapott mokkáskanál só
1,5 dl víz
Az édes-csípős mázhoz
4 evőkanál ételecet (10%-os)
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál virágméz
2 evőkanál étolaj
1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
4 evőkanál szezámmag
A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk.
A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb.
A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára.
Ha kisültek lecsepegtetjük.
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk.
Tetszőleges körettel fogyasztjuk az elkészült szezámmagos csirkét.
14 db csirke szárny,,1 nagy fej kockára vágott hagymát,4 gerezd fokhagymát,üvegesre párolok,majd 2 evőkanál lecsót adok hozzá,,bele teszem a csirke szárnyat,meg szórom piros paprik...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Tenyerünkbe terítünk a húsmasszából, ráteszünk fél szelet gépsonkát, rá a cikk sajtot. A gépsonkával a sajtot betakarjuk, majd a húsmasszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk. A hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sóz...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű1 A pulykamellet éles késsel kb 3x3 centis darabokra vágjuk, és 4 bambuszpálcikára húzzuk, nem túl szorosan. 2 A jogurtot a sóval, tikka masalával, a lime reszelt héjával, kicsa...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű