Angol alma torta
15 dkg finomliszt,7 dkg vaj,fél dl víz,csipet só
töltelékhez:
4-5 evőkanál barnacukor,1 kg alma,fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
Tarte tatin
3-4 nem túl édes alma,5 dkg vaj,8 dkg kristálycukor
250 g kész leveles tészta,a tálaláshoz tejszín
Amerikai alma torta
10 dkg kristálycukor,15 dkg liszt,10 dkg vaj,5 alma,2 tojás
fahéj,1 csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,1 dl tej,1 citrom
Mazsolás alma torta
1 kg alma,15 dkg cukor,10 dkg babapiskóta,5 dkg mazsola,3 dl szűrt almalé,1 citrom,fél zacskó vaníliaízű pudingpor,csipetnyi őrölt fahéj
Angol alma torta
A lisztet a vajjal morzsold össze, és önts bele annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapj. Tedd hűtőbe, és pihentesd fél órát. Az almát kockázd fel, és a szegfűszeges cukorral keverd össze. Egy kisebb tepsibe vagy hőálló, kerámia piteformába öntsd bele az almát. A tésztát nyújtsd ki a tepsi méretére, és fedd le vele. Közepes lángra előmelegített sütőben süsd meg, ha kihűlt, szórd meg porcukorral.
Tarte tatin 6-8 szelethez
Az almákat negyedeld fel, vágd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. Végy elő egy kerek piteformát, aminek viszonylag magas a széle, vagy egy olyan serpenyőt, aminek nem műanyag a nyele, és sütőbe is tolható.
Kend szét a vajat rajta, nem baj, ha nem egyenletes. Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe héjukkal lefelé.
A tésztából vágj a serpenyő méreténél kicsit nagyobb korongokat, és fektesd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét. 15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta tetejére. A tejszínt lazán verd fel, kis cukorral ízesítsd, és tegyél egy kanálnyit a tortaszeletek mellé.
Amerikai alma torta
Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy tortaformát vajazz ki, és tedd az aljára a szeleteket. 5 dkg cukorba tegyél egy kevés fahéjat, majd hintsd meg vele az almát. A vajat olvaszd fel, és keverd hozzá a tojásokat, a sütőport, a vaníliás cukrot, a tejet, a lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Keverd össze alaposan, majd öntsd a cukrozott alma tetejére. Süsd meg, ha kihűlt, öntsd ki, hagyd úgy, hogy az alma kerüljön a tetejére, és már eheted is.
Mazsolás alma torta
A cukrot a mazsolával, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és annak levével, illetve az almalé felével keverd össze, és forrald fel. A meghámozott, felkockázott almát szórd bele az almalébe, és párold néhány percig. A maradék almalébe öntsd bele a pudingport, és főzd néhány percig.
A felét öntsd őzgerincformába, és hagyd megdermedni. Tedd a tetejére a piskótakorong egy részét, majd arra öntsd rá a mazsolás almakrémet. Mehet rá még egy réteg piskóta, majd a maradék zselatinos massza. Tedd hűtőbe, hogy megdermedjen, és már tálalhatod is.
1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát,...
Elkészítési idő: 1 óraElmorzsoljuk a lisztet a vajjal, és összedolgozzuk a tojássárgákkal, egy kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, egy csipet sóval meg a maradék langyos tejjel, amelyben felo...
Elkészítési idő: 1,5 óraa tészta hozzávaloit összegyurjuk és vékonyan a tálcsikákba nyomkodjuk- megsütjük- a süti tetejére csokit öntünk.
Elkészítési idő:A tojásokat az átszitált kakaót és a cukrot egy fém tálba tesszük és hidgen csomómentesre keverjük. Jobb habverővel. Egy olyan lábasba ami jól pászol a keverőtál alá vizet teszü...
Elkészítési idő: 1 óra