60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
A pác alapanyagait összekeverjük. A húst felszeleteljük és beletesszük, majd lefedjük és 2-3 órán át hagyjuk pácolódni. Majd a húsokat kiszedjük, sózzuk és borsozzuk, kevés olajban...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tejfölt, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet felkockázzuk és a masszába vegyítjük. Az őzgerinc...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű- A 30×28-as tepsimben készítettem: első lépésben kibéleltem a baconnel. - Rárakosgattam a hússzeleteket. - Egy sor bacon - Ráöntöttem a zöldséget (igen, így fagyottan). - A te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMinden müveletet ugyanabban a serpenyöben csinálni!! Almát olajon karamellizáljuk, félretesszük. A felvágott hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk, félretesszük. A feldarabolt m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű