2 személyre: 4 alsó csirkecomb, 1 kis fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 babérlevél, 2 evőkanál olaj; a barbecue szószhoz: 4 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál mustár, 1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál baracklekvár, 2 dkg vaj, 1 teáskanál balzsamecet, oregánó, kakukkfű, csípős fűszerpaprika, só, bors; a rizssalátához: 2 szál zöldhagyma, 1 pritaminpaprika, 15 dkg gomba, 6 dkg rizs, 3 dkg vaj, só, bors; madársaláta
1. A csirkecombokat megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megpucolt hagymát meg a fokhagymát, az ételízesítőt és a babérlevelet. Forrástól számítva, 15 percig főzzük. Mikor megfőtt, leszűrjük és hűlni hagyjuk.
2. A barbecue szószhoz a megpucolt hagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk és a vajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük 2-3 evőkanál vízzel és megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a cukrot, a baracklekvárt, a mustárt, az ecetet meg a sűrített paradicsomot. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, oregánóval meg kakukkfűvel fűszerezzük és 5-6 percig főzzük.
4. A kihűlt csirkecombokról leszedjük a bőrt és vastagon bekenjük a barbecue szósszal.
5. Egy hőálló tálat kikenjük olajjal és a bekent combokat beletesszük. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha megsültek, a combok csontos végét alufóliába csomagoljuk.
6. A salátához a paprikát megmossuk és kockára, a zöldhagymát pedig megtisztítjuk és karikára vágjuk. A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és megdinszteljük. Sóval és borssal ízesítjük.
7. A rizst megmossuk, felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megfőtt leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és a szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
8. A dinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a rizst, összekavarjuk, és ha szükséges megsózzuk. Madársalátával tálaljuk.
A pulykamellet szeletekre vágtam, kiklopfoltam, majd megsóztam mind a két oldalát. Az kimagozott aszalt szilvákat ketté vágtam és a filék közepére, hosszába, egymás mellé szorosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplikat meghámozzuk, lereszeljük és fél órán át állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük a masszát, és egy forró serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy közepes fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pároljuk. Közben többször megkeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát elfelezzük, majd cikkekre vágjuk, a sárgarépát ferdén, kb ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szalonnát 2 cm-es koc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű