Családireceptkönyv.hu

Barbecues csirkecombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 személyre: 4 alsó csirkecomb, 1 kis fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 babérlevél, 2 evőkanál olaj; a barbecue szószhoz: 4 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál mustár, 1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál baracklekvár, 2 dkg vaj, 1 teáskanál balzsamecet, oregánó, kakukkfű, csípős fűszerpaprika, só, bors; a rizssalátához: 2 szál zöldhagyma, 1 pritaminpaprika, 15 dkg gomba, 6 dkg rizs, 3 dkg vaj, só, bors; madársaláta

Elkészítés:


1. A csirkecombokat megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megpucolt hagymát meg a fokhagymát, az ételízesítőt és a babérlevelet. Forrástól számítva, 15 percig főzzük. Mikor megfőtt, leszűrjük és hűlni hagyjuk.
2. A barbecue szószhoz a megpucolt hagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk és a vajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük 2-3 evőkanál vízzel és megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a cukrot, a baracklekvárt, a mustárt, az ecetet meg a sűrített paradicsomot. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, oregánóval meg kakukkfűvel fűszerezzük és 5-6 percig főzzük.
4. A kihűlt csirkecombokról leszedjük a bőrt és vastagon bekenjük a barbecue szósszal.
5. Egy hőálló tálat kikenjük olajjal és a bekent combokat beletesszük. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha megsültek, a combok csontos végét alufóliába csomagoljuk.
6. A salátához a paprikát megmossuk és kockára, a zöldhagymát pedig megtisztítjuk és karikára vágjuk. A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és megdinszteljük. Sóval és borssal ízesítjük.
7. A rizst megmossuk, felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megfőtt leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és a szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
8. A dinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a rizst, összekavarjuk, és ha szükséges megsózzuk. Madársalátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Aszalt szilvával töltött pulykamell

A pulykamellet szeletekre vágtam, kiklopfoltam, majd megsóztam mind a két oldalát. Az kimagozott aszalt szilvákat ketté vágtam és a filék közepére, hosszába, egymás mellé szorosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tócsni gyros
Tócsni gyros

A krumplikat meghámozzuk, lereszeljük és fél órán át állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük a masszát, és egy forró serpenyőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon

Egy közepes fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pároljuk. Közben többször megkeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával
Csirkecomb szalonnás savanyú káposztával

A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk. A hagymát elfelezzük, majd cikkekre vágjuk, a sárgarépát ferdén, kb ½ cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szalonnát 2 cm-es koc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk