Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Barbecues csirkecombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 személyre: 4 alsó csirkecomb, 1 kis fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 babérlevél, 2 evőkanál olaj; a barbecue szószhoz: 4 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál mustár, 1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál baracklekvár, 2 dkg vaj, 1 teáskanál balzsamecet, oregánó, kakukkfű, csípős fűszerpaprika, só, bors; a rizssalátához: 2 szál zöldhagyma, 1 pritaminpaprika, 15 dkg gomba, 6 dkg rizs, 3 dkg vaj, só, bors; madársaláta

Elkészítés:


1. A csirkecombokat megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megpucolt hagymát meg a fokhagymát, az ételízesítőt és a babérlevelet. Forrástól számítva, 15 percig főzzük. Mikor megfőtt, leszűrjük és hűlni hagyjuk.
2. A barbecue szószhoz a megpucolt hagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk és a vajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük 2-3 evőkanál vízzel és megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a cukrot, a baracklekvárt, a mustárt, az ecetet meg a sűrített paradicsomot. Sóval, borssal, fűszerpaprikával, oregánóval meg kakukkfűvel fűszerezzük és 5-6 percig főzzük.
4. A kihűlt csirkecombokról leszedjük a bőrt és vastagon bekenjük a barbecue szósszal.
5. Egy hőálló tálat kikenjük olajjal és a bekent combokat beletesszük. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha megsültek, a combok csontos végét alufóliába csomagoljuk.
6. A salátához a paprikát megmossuk és kockára, a zöldhagymát pedig megtisztítjuk és karikára vágjuk. A gombát megmossuk és szeletekre vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és megdinszteljük. Sóval és borssal ízesítjük.
7. A rizst megmossuk, felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megfőtt leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és a szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
8. A dinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a rizst, összekavarjuk, és ha szükséges megsózzuk. Madársalátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ízletes csirkemelles penne brokkolival és paradicsom
Ízletes csirkemelles penne brokkolival és paradicsom

A csirkét falatnyi darabokra vágjuk. Félretesszük. A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük. Leszűrjük. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és beletesszük a fo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Csirke kesudiós
Csirke kesudiós

A kockákra vágott csirkemellet olívaolajon megpirítjuk, szójaszósszal meglocsoljuk, megszórjuk gyömbérrel, és chilipehellyel. Mikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felvágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal töltött, baconbe tekert csirkemell
Sajttal töltött, baconbe tekert csirkemell

A sajtot és a mozzarellát lereszeljük, egy tálba tesszük és hozzákeverjük a mustárt. A húsok oldalán egy rést vágunk és megtöltjük a sajtos masszával. Sóval és borssal átkenjük a m...

Elkészítési idő: 0,5 h
Nehézség: Könnyű
share
ROSÉ KACSAMELL STEAK
ROSÉ KACSAMELL STEAK

A kacsamelleket szépen megmossuk hideg víz alatt, majd szárazra töröljük. A bőrös felét beirdaljuk a húsoknak. Egy nagyon éles kés szükséges hozzá. Fontos, hogy a zsírrétegig vágju...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk