Családireceptkönyv.hu

Burgonya lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés:


a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd puha masszává dolgozzuk a felvert tojással, olajjal és a liszttel. Gombócokat formálunk, majd lepénnyé lapítjuk és kevés zsiradékon, mindkét oldalán megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Párolt lila káposzta
Párolt lila káposzta

A káposztát legyaluljuk, vagy már eleve a piacon gyalultat veszünk. Jól megsózzuk, és összekeverjük, majd minimum fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Egy nag...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplipüré baconkabátban
Krumplipüré baconkabátban

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

A burgonyát héjában megpároljuk. Meghámozzuk,karikára szeleteljük egy tűzálló tálba lerakjuk soronként megszórjuk borssal sajttal ismételjük míg el nem fogy,a végén felöntjük anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos-krumplis puffancs
Sajtos-krumplis puffancs

A krumplipürét kikeverjük a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverjük. Jól beledolgozzuk a krumplis masszába, Fűszerezzük, végül a lereszelt sajtot is belekeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk