60 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1-2 evőkanál olaj
a krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd puha masszává dolgozzuk a felvert tojással, olajjal és a liszttel. Gombócokat formálunk, majd lepénnyé lapítjuk és kevés zsiradékon, mindkét oldalán megsütjük.
A krumplikat /nem kell meghámozni/ kefével alaposan megsúroljuk, majd bevagdaljuk a tetejétől az alja felé, ügyelve arra, hogy az alsó résznél a héját nem vágjuk át, mert akkor szé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, feltesszük héjában főni, de csak félig főzzük meg. Közben a szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát felkockázzuk, majd serpenyőben jól lepirítjuk. Amíg a szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt mosd meg alaposan, majd töröld szárazra. Szedd rózsáira, és egy közepes lyukú reszelőn reszeld le, vagy dobd késes aprítógépbe, és turmixold maximum 10 másodperc alatt k...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűCartofii se pun la fiert in coaja.Cascavalul se rade. Untul/marg. se freaca cu sarea ,piperul, nucsoara,smintina si grisul. Cartofii fierti se curata de coaja se trec prin raza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű