menu

Családireceptkönyv.hu

Édesburgonyás cukkinis lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg édesburgonya
25 dkg cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 dkg nyílgyökér liszt
20 dkg Totu krém extra
4 tojás
2 dkg folyékony kókuszolaj
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott zöld petrezselyem
2 evőkanál finomra vágott újhagyma zöldje (vagy snidling)
törött bors

a kenéshez:
diónyi kókuszolaj

Elkészítés:


Az édesburgonyát, a cukkinit és a hagymát kislyukú reszelővel lereszeljük. (én konyhai mandolint használtam.) Összeforgatjuk a liszttel. A Totu krém extrát összekeverjük a tojással és a kókuszolajjal. Hozzáforgatjuk a zöldségekhez. Fűszerezzük a sóval, a törött borssal, az összezúzott fokhagymával, a zöld petrezselyemmel és az újhagyma zöldjével. Kókuszolajjal kikent 20 x 20 centis tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Édesburgonyás cukkinis lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Dijoni burgonya
Dijoni burgonya

Dijoni burgonya – 3-4 adag, 500 kcal/adag Hozzávalók: 1 kg burgonya 2,5 dl tejszín 1,5 dl tej 2 evőkanál dijoni mustár 1 kis üveg kapribogyó 2 tojás sárgája 1 evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sütőben sült zöldségek
Sütőben sült zöldségek

A zöldségeket megmossuk, egyforma cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, jól összeforgatjuk, egy tepsit kiolajozunk es eloszlatjuk benne a zöldségeket. Lefedjük fóliával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Kamu-krumplipüré
Kamu-krumplipüré

Egy nagy fej karfiolt főzz puhára, majd egy krumplinyomóval, nyomkodd szét egy szűrőben, hogy kiszedd belőle a felesleges vizet. Jöhet az ízesítés! Dobd bele a túrót, majd a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
A tökéletes sült krumpli
A tökéletes sült krumpli

A meghámozott burgonyát negyedeli, majd 2-3 perc alatt alaposan lemossa róla a keményítőt. A héjat nem dobja el, hanem megmossa és belefőzi a burgonya főzőlevébe (amelyben literen...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk