30 dkg édesburgonya
25 dkg cukkini
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 dkg nyílgyökér liszt
20 dkg Totu krém extra
4 tojás
2 dkg folyékony kókuszolaj
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott zöld petrezselyem
2 evőkanál finomra vágott újhagyma zöldje (vagy snidling)
törött bors
só
a kenéshez:
diónyi kókuszolaj
Az édesburgonyát, a cukkinit és a hagymát kislyukú reszelővel lereszeljük. (én konyhai mandolint használtam.) Összeforgatjuk a liszttel. A Totu krém extrát összekeverjük a tojással és a kókuszolajjal. Hozzáforgatjuk a zöldségekhez. Fűszerezzük a sóval, a törött borssal, az összezúzott fokhagymával, a zöld petrezselyemmel és az újhagyma zöldjével. Kókuszolajjal kikent 20 x 20 centis tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Dijoni burgonya – 3-4 adag, 500 kcal/adag Hozzávalók: 1 kg burgonya 2,5 dl tejszín 1,5 dl tej 2 evőkanál dijoni mustár 1 kis üveg kapribogyó 2 tojás sárgája 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket megmossuk, egyforma cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, jól összeforgatjuk, egy tepsit kiolajozunk es eloszlatjuk benne a zöldségeket. Lefedjük fóliával,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fej karfiolt főzz puhára, majd egy krumplinyomóval, nyomkodd szét egy szűrőben, hogy kiszedd belőle a felesleges vizet. Jöhet az ízesítés! Dobd bele a túrót, majd a fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát negyedeli, majd 2-3 perc alatt alaposan lemossa róla a keményítőt. A héjat nem dobja el, hanem megmossa és belefőzi a burgonya főzőlevébe (amelyben literen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű