5 tojásfehérje,10 dkg cukor,10 dkg darált mandula,egy citromleve
1 teáskanál reszelt citromhéj,3 evőkanál liszt,1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
20 dkg vaj,5 dl tej,2 evőkanál liszt,1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál cukor,citromaroma
A tetejére:
3,5 dl habtejszín,2 tasak habfix,1 teáskanál reszelt narancshéj
citromaroma
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük.
Tolcséres suti avagy meleg fagyi Eta módra.-) RECEPT Ez a fincsi suti már régiségnek mondható,,,már a mi lakodalmukban is volt készítve ami bizony nem most volt,,,46 éve,,,felújít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLépések Piskóta készítése: A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, valamint a 4 evőkanálnyi forró vizet. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 165 fokra. A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára,utána könnyebb lesz vele dolgozni . A kih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű