5 tojásfehérje,10 dkg cukor,10 dkg darált mandula,egy citromleve
1 teáskanál reszelt citromhéj,3 evőkanál liszt,1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
20 dkg vaj,5 dl tej,2 evőkanál liszt,1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál cukor,citromaroma
A tetejére:
3,5 dl habtejszín,2 tasak habfix,1 teáskanál reszelt narancshéj
citromaroma
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg teljesen felveszi a citromlét. A lisztet, a mandulát, a citromhéját és a sütőport összekavarjuk, majd a habhoz adjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. 3 dl tejet a cukorral felmelegítünk, a maradék 2 dl tejhez kavarjuk a lisztet és a keményítőt. Mikor a tej felforrt, hozzáöntjük a lisztes tejet és folyamatosan kavargatjuk, mikor besűrűsödik, levesszük a tűzről. A vajat kikavarjuk, citromaromával ízesítjük, majd a lehűtött krémet hozzákanalazzuk és összekeverjük. A kihűtött tésztára kenjük. A habot felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat és citromaromával ízesítjük, a krém tetejére kenjük és lehűtjük.
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, kevergetve lehűtjük, majd beleütjük az egész tojást és vi...
Elkészítési idő:A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is. 25×35 cm-es zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük 180 fokon, 20...
Elkészítési idő: 60 percElkészítés: A tészta hozzávalóit a megadott sorrendben összekeverjük, majd 2db félkeménységű cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni,akkor tegyünk bele 2-3ek tejet. A t...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tész...
Elkészítési idő: