a tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
késhegynyi só
a krémhez:
1 cs. gesztenyemassza /25 dkg/
rum, esetleg rum aroma./ebből csak annyi kell, amivel kicsit lazábbá tehetjük a masszát/
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás pudingpor /főzős/
2 dl tej
A tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/
Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/.
A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongokat vágunk.
Egy sárga és egy barna korongot krémmel megtöltve egymáshoz illesztünk, majd az oldalakat
is bekenjük a krémmel.
A kalapokra kenjünk a krémből, majd szórjuk meg reszelt gesztenye masszával.
a krém:
A margarint és a cukrot / a cukorból 1 evőkanálnyit tegyünk félre a pudinghoz/ jó habosra
keverjük.
A pudingport a cukorral elkeverjük, majd a tejjel megfőzzük és kihűlésig keverjük.
Közben villával simára nyomkodjuk a gesztenyét és a rumot, ehhez apránként hozzáadjuk
a vajas krémet és jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzáadva az egészet simára keverjük. Használhatunk a keveréshez kézi mixert, így kevesebb munkával jó sima és habos krémünk lesz.
Lehet egy kicsit variálni is az összeállítást.
Az egyik korongpárt úgy illesztjük össze, hogy alul a barna, felül a sárga korong legyen.
A másik korongpárt, pedig ellenkezőleg /alul sárga, felül barna/ illesszük össze.
A kalapokat megkenhetjük a krémmel is, de csinálhatunk csoki mázat/ ezt a sárga kalapra/, vagy
1 tojás fehér+10 dkg cukorból felvert habot /ezt a barna kalapra kenjük/ és ezt követően szórjuk rá a reszelt gesztenyét.
A tészta száraz hozzávalóit mind egy mély tálba mérjük, majd a hideg vajat-fontos hogy tényleg szinte fagyos legyen-egy nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Gyorsan elmorzsoljuk a li...
Elkészítési idő: 60 percA tészta öszzes hozzávalóját összegyúrjuk. Kettő részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (én az erdei gyümölcsöset...
Elkészítési idő:Kimérjük egybe a száraz hozzávalókat a tésztához. A tojásokat szétválasztjuk. Fehérjét habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sárgáját és a többi hozzávalót. Torta formában alacson...
Elkészítési idő: 1-1,5 óraA tojást, a mézet, a porcukrot, a tejet, a zsírt és a szódabikarbónát gőz fölött megolvasztjuk. Amikor kész, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle. Piskóta...
Elkészítési idő: