1 kg vöröshagyma, 3 dkg vaj, 3 evőkanál olíva olaj, 2 evőkanál barnacukor, 2-3 evőkanál balzsamecet, só, bors, csili
A hagymát megpucoljuk és vékonyra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a felvágott hagymát, sózzuk és többször átkavarva, kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Mikor a leve elfőtt, megszórjuk a cukorral, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az ecetet, megszórjuk a borssal, a csiliporral, a kakukkfűvel és addig főzzük, míg ragacsos, lekvár sűrűségű nem lesz. Forrón, tiszta befőttesüvegekbe rakjuk és lezárjuk.
Hideg helyen, 2-3 hétig eláll. A libamáj elengedhetetlen kelléke, de jól passzol sült húsokhoz, vadhúshoz, sajtokhoz, vagy reggelire, pirítós kenyér és rántotta mellé.
Tisztítsuk meg a dinnyét és az uborkát, vegyük ki a magokat és reszeljük finomra egy nagy lábosba. Adjuk hozzá a vanília kikapart magjait, a cukrot, és a finomra vágott mentát. A c...
Elkészítési idő:A túrót a tejjel összeforralod, ha kész, leszűröd róla a tejet. A túróhoz hozzákevered az alapanyagokat, elkezded folyamatos keverés mellett összemelegíteni. Amikor összeáll gombóc...
Elkészítési idő:A tököt megsütjük,az almát lereszeljük vagy daráljuk héjával együtt. összefőzzük ,ha szükséges 10% cukrot teszünk hozzá. Ismét felforraljuk ,üvegekbe tesszük és száraz dunsztban h...
Elkészítési idő:Az epret, vizet, citrodekot egy nagyobb edénybe tettem, majd jól szétnyomkodtam és 24 órát állni hagytam. A letelt idö után paszíroztam, lemértem és hozzá adtam az édesítöszert ( c...
Elkészítési idő: