Tészta:
25 dkg liszt, 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű), 1 dl tejföl, 1 tojás, csipet só.
Krém:
5 dl tej, 4 tojás, 1 van.puding, 1 van.cukor, 10 dkg cukor+ 5-6 dkg a fehéjéhez.
Tészta
Összedolgozzuk,hűtőbe tesszük, majd 1,5 óra múlva átgyúrjuk 2 cipóra osztjuk és vékonyra nyújtjuk,villával megbökdöstem. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. kb 10 perc
Krém:
Tojásokat szétválasztom a sárgával mindent egyneművé keverek és sűrűre főzöm. Közben a fehérjét felverem a cukorral és lassú tűznél hozzákeverem a pudingos masszához. 2-3 percig főzöm,közben folyamatosan keverem. Hagyom hűlni, majd tejszínnel lazítom, most 2,5 dl maradék tejszínnel lazítottam, de többet is elbír.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot. Összeállítjuk a tésztát. A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük. 25×39 cm-es tepsi hátán sütjük. 180 fokon kb 20 perc alatt megsül. A krémhez a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a csokival és a cukorral egy edényben folyékonyra melegítjük, majd a kekszhez keverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne legyen száraz a massza, de túl laza se. Után...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz