Családireceptkönyv.hu

Hókifli


Írta:

Adag: 50db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(kb. 50 db lesz ebből a mennyiségből)
40 dkg rétesliszt
25 dkg vaj vagy margarin
(legjobb zsírral, de zsírból kb. 20 dkg elég ehhez a mennyiséghez)
1 csipet só
2 dl tejföl

A diós töltelékhez:
10 dkg darált dió
porcukor ízlés szerint (nálam kevés, mert sütés után még forgatva van porcukorban)
3 dkg mazsola (elhagyható, aki nem szereti)
1 kisebb fél citrom reszelt héja (kezeletlen citrom)
fél zacskó vaníliás cukor
0,2 dl tej (ha nem eszik belőle gyermek, akkor tej helyett lehet rum)

A mákos töltelékhez:
ugyanaz, mint a dióshoz, csak darált dió helyett 10 dkg darált mák

A lekváros töltelékhez:
10 dkg sűrű házi szilvalekvár

+ a hempergetéshez fél cs. vaníliás cukor és 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:


1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 percig pihentetem.
2. Addig összekeverem a hozzávalókat külön-külön mindegyik töltelékhez.
3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtom kb. 3 mm vastagra, és egy 7-10 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom. (a leeső tésztadarabokat szintén összegyúrom és kiszaggatom)
4. A kör alak alsó részére teszek 1 kávéskanálnyi tölteléket, feltekerem, majd kis kifli alakra formázom.
5. Sütőpapíros tepsire teszem, és előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütöm. (sima sütőben 180 fokon 15-20 percig)
6. Amikor megsültek a kiflik, akkor még forrón meghempergetem a vaníliás porcukorban.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kör alakúra szaggatva a tésztát, nagyon egyszerű elkészíteni a kis kifli formákat és igazán csinosak, guszták lesznek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Raffaello
Raffaello

1,5 dl vizet és 30 dkg cukrot felfőzünk, majd a margarint, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 30 dkg tejport a lehűtött, langyos cukros vízhez keverjük és hűtőbe tesszük, hogy teljesen l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos-csokoládés csiga, mint a villám
Kókuszos-csokoládés csiga, mint a villám

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2. A csokoládét mikróban felolvasztjuk. Közben egy-két percenként átkeverjük, különben megég! 3. Az olvasztott csokihoz hozzákeverjük a kókusz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Töltött alma habbal
Töltött alma habbal

Az alma csutkáját kiszúróval eltávolítjuk, citromos, cukros vízben félpuhára főzzük. Jénai tálba tesszük az almákat, közepüket megtöltjük dióval elkevert málnaízzel, majd bevonjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk