Családireceptkönyv.hu

Túrós rajongóknak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt
1 kk szódabikarbóna
10 dkg cukor
15 dkg margarin
1 db tojás
szükség esetén 2 ek tejföl az összeállításhoz
A töltelékhez
40 dkg túró
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 db tojás
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
A tetejére

1 db tojás

Elkészítés:


A tészta hozzávalói összegyúrjuk. Egy cipóba gömbölyítjük, folpacba csomagoljuk és hidegre tesszük. Elkészítjük a tölteléket.

A vaníliás pudingport a tejjel, 5 dkg cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral keményre verjük. A tojás sárgákat a túróval, citromhéjjal, a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, majd apránként egy fakanállal bele forgatjuk a tojáshabot. Utolján keverjük hozzá a mazsolát.

20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük .

A tészta cipónkat elfelezzük. Egyiket kinyújtjuk tepsi méretre és a tepsibe fektetjük. A tölteléket ráöntjük, elsimítjuk és másik tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és felvert tojással lekenjük. 190 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk tepsiben kihűlni és utána lehet szeletelni.

Túrós rajongóknak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zebra kuglóf
Zebra kuglóf

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés meggyes -joghurtos kocka
Csokoládés meggyes -joghurtos kocka

A piskóta elkészítése: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral,s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes (GM)
Krémes (GM)

Tészta A hártyától lehetőleg leválasztott hájat finom rostélyú húsdarálón ledaráljuk, vagy késsel lekaparjuk. A liszt háromnegyed részéből langyos sós vízzel, egy fél tojással, e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Hókifli
Hókifli

1. A lisztet, a margarint, a csipet sót, a tojást és a kristálycukrot összegyúrjuk, és mikor összeállt, hozzágyúrjuk a darált diót. 2. Több cipót formálunk a tésztából, és kis, ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk