50 dkg sima liszt, 30 dkg margarin (vagy vaj), 1 tojássárgája,
tejföl, só
Töltelék:
25 dkg darált dió,12 dkg porcukor, pici fahéj, kevés tej
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakítjuk.
Sütése: előmelegített sütőben 15-20 perc alacsony hőfok (max. 170). Porcukorba forgatva fogyasztjuk.
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél óráig hideg helyen pihentetjük. A tésztát 2 részre osztjuk, (1 nagyobb, 1 kisebb részre. A kisebbik kell a rácshoz.) majd kinyújtjuk. Kb. Fél cm va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá. Majd keverjük bele a darált diót. A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük habosra a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd gyúrjuk össze a többi hozzávalóval együtt. Tegyük a kész tésztát egy órára a hűtőbe. Nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat kikeverni ,4 tojásfehérje is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű