A töltelék:
80 dkg kókuszreszelék
80 dkg vaj
90 dkg cukor
3 dl tejszín
A bevonat:
60 dkg jó minőségű csokoládé (ét vagy tej – ízlés alapján)
6 evőkanál olaj
Az itt leírt adagból két nagy tepsinyi szaloncukor készülhet, ha nincs igény ilyen mennyiségre felezd el az adagokat nyugodtan!
Két nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tejszínt, a cukrot és a vajat tedd bele egy nagy lábasba, és forrald össze, amíg teljesen elkeveredik benne minden hozzávaló, és a vaj is felolvad.
Vedd le a tűzről a keveréket, és öntsd hozzá a kókuszreszeléket. Ha szeretnéd, tovább ízesítheted fahéjjal, vaníliás cukorral, vagy amivel csak szeretnéd.
Az alaposan elkevert masszát oszlasd el a két tepsibe egyenlő arányban. A masszának kb centi vastagnak kell lennie, de ha több kókusszal szeretitek lehet vastagabb is.
Hagyd kihűlni a kókuszos keveréket, majd hűlés után tedd a hűtőbe egy éjszakára.
Ha kihűlt, vágd apró kockákra a kókuszt. Ekkor már egy viszonylag szilárd állagú masszának kell lennie a kókuszos tölteléknek, és szépen szeletelhető, kivehető a tepsiből.
Készítsd el a csoki bevonatot:
Egy lábasban forralj vizet és egy hőálló (pl fém) tálba tedd bele a csokit, és tedd a forró víz fölé a lábas tetejére. A csoki itt szépen lassan fel fog oldódni, de kevergesd folyamatosan. Keverd hozzá az olajat, és mikor szép egységesre olvadt, mártogasd bele a kókuszkockákat, és egy sütőpapíron hagyd megszilárdulni a csokit.
Egyszerre nem érdemes az egész csokit felolvasztani, mert nem tudsz olyan gyorsan dolgozni és becsomósodik – így azt ajánlom részetekben készítsd a csokibevonatot.
Ha elkészültél mindennel, és szépen megszáradt a csoki is, jöhet a csomagolás! Persze ezt akár ki is hagyhatod, anélkül is nagy sikere lesz, de érdemes pár darabot mutatóba szép csomagolásba tenni.
Mivel ez az édesség tejszínes, ezért nem áll el olyan sokáig, mint a bolti mű-csokoládék. Hűtőben tárold, így azért 3-4 hétig fogyasztható marad, de szerintem úgyis hamarabb elfogy majd ez a különleges finomság:)
A lisztet és ha kell, a porcukrot is átszitáljuk, majd mindkettőt alaposan összekeverjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel (fűszerkeverékkel). A tojást, margarint és mézet jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket feldaraboljuk. A kelbimbókat félbevágjuk. A sárgarépákat felkarikázzuk. A lila hagymákat is felaprítjuk. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és olívaolajat is adunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a mennyiség elég egy 33 x 38 cm-es tepsihez. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót, az olajat, majd adunk hozzá két kanál kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt 80 °C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 2. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db toj...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz