Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
25 dkg liszt,18 dkg cukor,1 evőkanál sütőpor,1/2 kávéskanál só,12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj,2,5 dl tej,1 evőkanál vaníliakivonat,3 tojás
a mázhoz:,
30 dkg vaj,22 dkg cukor,6 evőkanál rum,1,5-2 dl tej
a csokoládéshoz:,6 evőkanál kakaópor,2-4 dkg porcukor
a rózsaszínhez:
6 evőkanál málnaszörp vagy ételfesték
a forgatáshoz: 15-20 dkg kókuszreszelék
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejet elvegyítjük a tojásokkal. A vajat és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tojásos tejet, a vaníliakivonatot, majd az átszitált lisztet, a sót és a sütőport. A tésztát csomómentesre keverjük.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak belőle, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz hozzávalóit állandó keverés mellett összeforraljuk. A tűzről levéve kicsit lehűtjük, majd kettévesszük, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, a másikhoz a málnaszörpöt.
Kb. 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk a tésztát, és előbb valamelyik mázba, azután kókuszreszelékbe forgatjuk.
Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, habosra keverjük, 15 dkg darált dióval, pici rummal. Kihűlt tésztára kenjük. Tojás fehérjét 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és ráken...
Elkészítési idő: 1,5 óraBotmixerrel nagyon gyorsan felhabosítjuk, kb. 10 perc. Azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési idő:A tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes ke...
Elkészítési idő: