Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
25 dkg liszt,18 dkg cukor,1 evőkanál sütőpor,1/2 kávéskanál só,12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj,2,5 dl tej,1 evőkanál vaníliakivonat,3 tojás
a mázhoz:,
30 dkg vaj,22 dkg cukor,6 evőkanál rum,1,5-2 dl tej
a csokoládéshoz:,6 evőkanál kakaópor,2-4 dkg porcukor
a rózsaszínhez:
6 evőkanál málnaszörp vagy ételfesték
a forgatáshoz: 15-20 dkg kókuszreszelék
A sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A tejet elvegyítjük a tojásokkal. A vajat és a cukrot habosra verjük, hozzáadjuk a tojásos tejet, a vaníliakivonatot, majd az átszitált lisztet, a sót és a sütőport. A tésztát csomómentesre keverjük.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak belőle, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A máz hozzávalóit állandó keverés mellett összeforraljuk. A tűzről levéve kicsit lehűtjük, majd kettévesszük, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, a másikhoz a málnaszörpöt.
Kb. 4 x 4 cm-es kockákra vágjuk a tésztát, és előbb valamelyik mázba, azután kókuszreszelékbe forgatjuk.
A tészta elkészítése: A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, kinyújtjuk és lisztezett, zsírozott tepsibe tesszük és betesszük a sütőbe 5...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. 6 cipót formázunk, egyenként kinyújtjuk jó nagytányér nagyságra, és 12 kif...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A lisztből, hideg vajból, porcukorból, vaníliás cukorból, sütőporból és a tojássárgákból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőszekrényben...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. Nekem 70 g liszt kellett, de ez fü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű