Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Linzer diós,mákos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta:
20dkg átszitált jéghideg liszt,10dkg darált dió,17dkg fagyos házi zsír / mindig volt a mamánál!,2dl zsíros tejföl,csipet fahéj és só

tölteléket.
20djg darált dió,3ek. méz,1db. bio narancs héja,csipet só,1tk mézeskalács fűszerkeverék /a Fűszeresé isteni!,1dl. forró tejszín

És a mákos változat!
Tészta:
30dkg jéghideg átszitált liszt,2 nagy marék egész mák,17dkg fagyos házi zsír,csipet só,fél bio citrom reszelt héja,2dl zsíros tejföl

Elkészítés:


A tésztát gyorsan összeállítottam, összegyúrtam, majd cipóvá formálva fóliába csomagoltam.
Két órára a hűtőbe tettem.
Addig elkészítettem a tölteléket.

A tejszínt felforraltam, majd a sót és a mézet elkevertem benne.
Ezzel öntöttem le a fűszeres diót.
Kihűtöttem.
A tésztát kivéve a hűtőből, átgyúrtam, majd lisztezett lapon fél cm vastagra kinyújtottam.
Juci mama, mindig derelyevágóval lapokat vágott, közepébe tette a masszát, majd ráhajtotta a tészta felső lapját, majd villával körbe lezárta.
Én most korongokat szaggattam, az alsó korong közepébe tettem a krémet, ráborítottam egy másik lapot, majd én is egy desszertes villával, összenyomtam a két lapot.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon 15-17 percig sütöttem.
Akkor jó, amikor a sütink széle már szép piros!
Azonnal, még forrón, házilag készült vaníliás porcukorral megszórtam.
Mama, mindig átforgatta egy nagy tál porcukorban.
Tényleg elomlik a szájban, és pedig az egyszerű népi konyha olcsó és egyszerű találmánya!

Mákos változat:
Ezzel a sütivel is úgy kell eljárni, mint a dióssal.
A kiszaggatás után, sűrű, cukormentesen készített, házi szilvalekvárt tettem a linzerek közepébe!
Természetesen lehet mással is tölteni ezt a tésztát!
Pl.: gesztenyekrémmel, lekvárokkal, mandula vagy mogyorókrémmel, de még a csoki ganázs is szóba jöhet!

Linzer diós,mákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós - Diós-lekváros piskóta - OK
Diós - Diós-lekváros piskóta - OK

1. A tojás sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. 2. A fehérjét verjük habosra, s mikor már kemény tegyük hozzá apránként a kristálycukrot. 3. Adjuk hozzá először a tojás sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hanna
Fánk tepsiben sütve
Fánk tepsiben sütve

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellkrémes süti
Karamellkrémes süti

a lapokhoz mindent összekeverünk és a tepsi hátán 4 lapot sütünk -KRÉm --a pudingot megfőzzük 5 dl tejben ,ha kicsit hült belekeverjük a cukrot és a megmaradt 1 dl meleg te...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Márti
Klasszikus máglyarakás szilvalekváros
Klasszikus máglyarakás szilvalekváros

Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk