Családireceptkönyv.hu

Linzer diós,mákos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tészta:
20dkg átszitált jéghideg liszt,10dkg darált dió,17dkg fagyos házi zsír / mindig volt a mamánál!,2dl zsíros tejföl,csipet fahéj és só

tölteléket.
20djg darált dió,3ek. méz,1db. bio narancs héja,csipet só,1tk mézeskalács fűszerkeverék /a Fűszeresé isteni!,1dl. forró tejszín

És a mákos változat!
Tészta:
30dkg jéghideg átszitált liszt,2 nagy marék egész mák,17dkg fagyos házi zsír,csipet só,fél bio citrom reszelt héja,2dl zsíros tejföl

Elkészítés:


A tésztát gyorsan összeállítottam, összegyúrtam, majd cipóvá formálva fóliába csomagoltam.
Két órára a hűtőbe tettem.
Addig elkészítettem a tölteléket.

A tejszínt felforraltam, majd a sót és a mézet elkevertem benne.
Ezzel öntöttem le a fűszeres diót.
Kihűtöttem.
A tésztát kivéve a hűtőből, átgyúrtam, majd lisztezett lapon fél cm vastagra kinyújtottam.
Juci mama, mindig derelyevágóval lapokat vágott, közepébe tette a masszát, majd ráhajtotta a tészta felső lapját, majd villával körbe lezárta.
Én most korongokat szaggattam, az alsó korong közepébe tettem a krémet, ráborítottam egy másik lapot, majd én is egy desszertes villával, összenyomtam a két lapot.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon 15-17 percig sütöttem.
Akkor jó, amikor a sütink széle már szép piros!
Azonnal, még forrón, házilag készült vaníliás porcukorral megszórtam.
Mama, mindig átforgatta egy nagy tál porcukorban.
Tényleg elomlik a szájban, és pedig az egyszerű népi konyha olcsó és egyszerű találmánya!

Mákos változat:
Ezzel a sütivel is úgy kell eljárni, mint a dióssal.
A kiszaggatás után, sűrű, cukormentesen készített, házi szilvalekvárt tettem a linzerek közepébe!
Természetesen lehet mással is tölteni ezt a tésztát!
Pl.: gesztenyekrémmel, lekvárokkal, mandula vagy mogyorókrémmel, de még a csoki ganázs is szóba jöhet!

Linzer diós,mákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos kalács receptje
Mákos kalács receptje

A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére krátert készítünk A tejet beleöntjük egy kisebb lábasba és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csokis-banános-kakaós muffin
Csokis-banános-kakaós muffin

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin formákat kibéleljük papír kapszlival. A banánokat villa segítségével pépesre nyomkodjuk. Miközben még nyomkodjuk, hozzáadjuk az o...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Almás-mákos pite
Almás-mákos pite

keverjük, 200 fokon sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Citromkrémes mandulás linzer
Citromkrémes mandulás linzer

Először a citromkrémet készítjük el. Egy nyeles lábosban összekeverjük a cukrot, a tojássárgákat, a citromlevet, a citromhéjat és a keményítőt. Ezután közepes hőfokon melegíteni k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk