menu

Családireceptkönyv.hu

Málna vagy szeder dzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg erdei málna (szeder) ,1 kg cukor, 1 tasak 2:1 dzsemfix

Elkészítés:


A málnát gondosan átválogattam,átmostam és szűrőben lecsepegtettem.Főzőedényben felfőztem és hozzáadtam a cukorral elvegyített dzsemfixet,5 percig zubogva főztem.Tiszta,csírátlanított üvegkannákba raktam és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromlikőr
Citromlikőr

Először is le kell hámozni a citromról a héját. De óvatosan, úgy, hogy csak a sárga részét vegyük le, a fehér, keserű részt nem szabad. Ezt beletesszuk az alkoholba, lezárjuk az üv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pajzsmirigyműködés zavaraira
Pajzsmirigyműködés zavaraira

A diókat mossuk meg és töröljük szárazra. Csináljunk apró vágásokat rajtuk, vagy csak egyszerűen vágjuk ketté őket. Tegyük őket a befőttes üvegekbe, öntsük rá a mézet, majd hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposzta savanyítás
Káposzta savanyítás

Szedjük le a káposzta külső leveleit, majd gyaluljuk le. Keverjük össze a legyalult káposztát kilónként 20-25 g sóval (fontos, hogy ne jódozott sót használjunk, a jód nem kedvez az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás-ánizsos birslekvár
Vaníliás-ánizsos birslekvár

Először a megmosott birset és az almát magházától megtisztítva, a citromlével együtt vízben feltesszük főni: Közben hozzáadjuk a fűszereket: vaníliát,fahéjat,szegfűszeget,csillagá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk