Piskótához: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg liszt
Puncslé elkészítéséhez: 38 dkg víz, 38 dkg cukor,250 ml rum,4 dkg vaníliás cukor, 2,5 dkg reszelt citromhéj, 6 dkg reszelt narancshéj,
Díszítéshez, töltelékhez: 20 dkg baracklekvár,20 dkg fondant (cukormáz), 5dkg kókuszreszelék
Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a felvert fehérjéhez keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőpapírral bélelt tortaformában 160 fokon lassan aranybarnára kisütjük.
Sütési praktika: Fogpiszkálóval megszúrjuk a piskótát, ha nem ragad rá a tészta a fogpiszkálóra, a tészta átsült.
Amikor kihűlt a piskóta, a széle mentén 1 cm-re vágjuk körbe, majd oldalról egy helyen bevágva emeljük ki a közepét. Az így üres belsejű piskótakarikát tegyük egy tortakarikába, amiben a tortát fogjuk összeállítani, majd a belsejét kenjük át forró baracklekvárral.
A másik piskótalapot szeleteljük fel 2-2,5 cm széles kockákra, majd merítsük bele a puncs lébe, és keverve rakjuk bele a lekvárral megkent piskótakarikába.
A puncslé darabos részeit (citromhéj, narancshéj) ne felejtsük el a rétegek közé szórni, majd a tetejét pedig egy vékony piskótalappal zárni. Hűtőben lepréselve tároljuk, díszítésként pedig rózsaszín fondant-nal áthúzzuk, pirított kókuszreszelékbe panírozzuk.
Először a túró rudi pite tésztájához a puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és egyneművé gyúrjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPiskóta Először a piskótát készítjük el, ami nálam a szokásos és jól bevált vizes piskóta volt. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csokoládékrémhez a csokoládét a tejszínbe tördeljük, és lassú tűzön felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, kihűtjük, majd legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű