kemény sajt, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa
A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük. Csak kemény vagy félkemény sajtot használjunk.
A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni
A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.
Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt befogja a lisztes sajtszeletet.
Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve, finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.
Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük.
Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva, hogy az oldalakon is legyen panír. Két tenyérrel most is megnyomogatjuk, hogy a panír mindenütt jól rátapadjon.
A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára mélyhűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy a hideg sajt a forró olajban ne olvadjon meg hamar.
Az olajat felforrósítjuk és egy próbamorzsát teszünk bele. Ha a morzsa körül sercegnek a buborékok, akkor beletesszük a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük. Nem kell túlsütni, mert akkor a sajt kifolyik. A panírozott sajtot azonnal tálaljuk.
A finomra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük a leöblített, rózsáira szedett karfiolt és átfuttatjuk. Hozzáadjuk a lecsót és annyi viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!) A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, főzés: 25 perc, sütés: 25 perc Elkészítés: A krumplikat alaposan mosd meg, majd tedd enyhén sós, bő vízbe, és főzd meg 20-25 perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, a szép, nagyobb fejeket egészben hagyjuk, a többit apróra megvágjuk. Evőkanálnyi zsiradékon megpirítunk kevés reszelt hagymát, megpároljuk rajta az apróra v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű