kemény sajt, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa
A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük. Csak kemény vagy félkemény sajtot használjunk.
A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni
A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.
Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt befogja a lisztes sajtszeletet.
Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve, finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.
Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük.
Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva, hogy az oldalakon is legyen panír. Két tenyérrel most is megnyomogatjuk, hogy a panír mindenütt jól rátapadjon.
A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára mélyhűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy a hideg sajt a forró olajban ne olvadjon meg hamar.
Az olajat felforrósítjuk és egy próbamorzsát teszünk bele. Ha a morzsa körül sercegnek a buborékok, akkor beletesszük a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük. Nem kell túlsütni, mert akkor a sajt kifolyik. A panírozott sajtot azonnal tálaljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, áttörjük. A hozzávalókat tálba tesszük, jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk, melyeket zsemlemorzsában megforgatunk. Forró olajban p...
Elkészítési idő: 1Lereszeltem fél zellert, 2 nagy fehérrépát, sajtot, felvágtam egy lila hagymát, néhány levél medvehagymát, ízesítettem sóval, fokhagymával, ráütöttem 3 tojást és adtam hozzá néhány...
Elkészítési idő:1. Karfiolt felaprítjuk , tojást hozzáadjuk + fűszereket. 2. Sütjük 180 fokon, még barna lesz a széle. 3.Kivesszük, megkenjük a pizzaszószunkal ( paradicsomszósz, olasz fűszerek...
Elkészítési idő: 30 perc