Tészta:
6 tojás,120 g liszt,120 g cukor,1 t. sütőpor,citromhéj,50 g dió,
20 g kakaópor
Krém:
2 tojás sárgája,120 g cukor,1 cs. vaníliás puding,350 ml tej,200 g vaj
Öntet:
100 g vaj,100 g cukor,40 g kakaópor,20 g liszt,150 ml tej,50 ml rum
A tekeréshez 100 g dió és 100 g mazsola.
A tészta alapanyagaiból piskótát keverünk, három részre osztjuk, az egyik marad sima, a második részbe a diót, a harmadikba a kakaót forgatjuk. Külön habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe sűrűn egymás mellé, ferdén húzzunk csíkokat felváltva, figyelve, hogy mindenhová jusson. Ha maradna, minden csíkra húzhatunk a saját “színéből”. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kivéve hagyjuk kihűlni. A krémhez a vaj kivételével sűrű pépet főzünk, langyosra hűtve kikeverjük a felhabosított vajjal. A piskótáról a papírt lehúzzuk, együtt visszafordítjuk, a krémmel kenjük, dióval és mazsolával meghintjük, majd szorosan feltekerjük, és papírral együtt behűtjük. Az öntethez a rum kivételével mindent összefőzünk, végül a rum is belekerül. Kihűtjük. Tálaláskor a tekercsből szeleteket vágunk, az öntettel körítve, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
A 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hozzá Két lapot sütünk. A Rama marga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeállj...
Elkészítési idő: 30 + 4 óra hűté Nehézség: KönnyűPrepararea blatului. Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare . Pste ele se adaugă zahărul şi se mai mixează câteva minute . Se adaugă pe rând gălbenuşurile , apa şi cafeaua...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl tejszínt a 20 dkg csokoládéval egy kis lábosban felmelegítjük,feloldjuk. Hagyjuk kihűlni,majd hűtőbe tesszük 4-5 órára. Ezután a 2 dl tejszínt kemény habbá vejük. A csokis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű