Tészta:
6 tojás,120 g liszt,120 g cukor,1 t. sütőpor,citromhéj,50 g dió,
20 g kakaópor
Krém:
2 tojás sárgája,120 g cukor,1 cs. vaníliás puding,350 ml tej,200 g vaj
Öntet:
100 g vaj,100 g cukor,40 g kakaópor,20 g liszt,150 ml tej,50 ml rum
A tekeréshez 100 g dió és 100 g mazsola.
A tészta alapanyagaiból piskótát keverünk, három részre osztjuk, az egyik marad sima, a második részbe a diót, a harmadikba a kakaót forgatjuk. Külön habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe sűrűn egymás mellé, ferdén húzzunk csíkokat felváltva, figyelve, hogy mindenhová jusson. Ha maradna, minden csíkra húzhatunk a saját “színéből”. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kivéve hagyjuk kihűlni. A krémhez a vaj kivételével sűrű pépet főzünk, langyosra hűtve kikeverjük a felhabosított vajjal. A piskótáról a papírt lehúzzuk, együtt visszafordítjuk, a krémmel kenjük, dióval és mazsolával meghintjük, majd szorosan feltekerjük, és papírral együtt behűtjük. Az öntethez a rum kivételével mindent összefőzünk, végül a rum is belekerül. Kihűtjük. Tálaláskor a tekercsből szeleteket vágunk, az öntettel körítve, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
1. A vajat a porcukorral és a citrom levével habos krémmé kikeverjük, a végén hozzáadjuk a kekszmorzsát és ezzel a krémmel megtöltjük az ostyalapokat. 2. Fóliával betakarjuk és eg...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: Könnyű2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, kevés vízzel, a fahéjjal és a kétféle cukorral 5 percig főzzük, néha megkeverjük. A leszűrt almát a vaníliapudinggal, a tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztottam. A fehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákevertem a sütőporral elkeve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes