50 dkg darált háztartási keksz, 4 kanál kakaópor,25 dkg ráma margarin, 2 dl tej,20 dkg cukor,rumaroma
Tetejére: 20 dkg étcsoki,3 kanál olaj
A darált kekszet összekavartam a kakaóval.A tejet a margarinnal és a cukorral addig melegítettem,amíg a cukor elolvadt,hozzáadtam a rumot ,a kekszre öntöttem és összekevertem. 25 x 20 cm-es tepsit kibéleltem fóliávall és belenyomkodtam a masszát.Felolvasztottam a csokoládét,hozzákavartam a 3 kanál olajat és a tetejére simítottam.Dermedés után szeleteltem.
Először az almát mossuk meg, hámozzuk és reszeljük le. Ízesítsük az alma érettségétől (édességétől) függően cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral, keverjük el és hagyjuk addig álln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges, pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, és az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaópor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket. 2 A tejes részhez a tejet eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű