menu

Családireceptkönyv.hu

Stroganoff bélszín


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg marha bélszín, 8 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 30 dkg gomba, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt, 0,5 dl fehérbor, 12 dkg csemegeuborka, 2 dl tejszin, 1 evőkanál kapribogyó, 2 dkg vaj, só, bors, babérlevél; a körethez: fodros kockatészta

Elkészítés:


A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a szeletekre vágott gombát és állandó keverés mellett átsütjük. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük, a visszamaradt zsiradékhoz pedig hozzáadjuk a vajat, felhevítjük, rádobjuk a vékony csíkokra vágott bélszínt és erős tűzön megpirítjuk. Visszatesszük a hagymás gombát, megszórjuk a liszttel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a mustárt meg a paradicsompürét és felöntjük a borral. Fedő alatt, 5-10 percig pároljuk. Ha kész van, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk. Eloltjuk a tűzet alatta és belekeverjük a kapribogyót. A kockatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött marhaszelet, burgonyával, kelbimbóval
Töltött marhaszelet, burgonyával, kelbimbóval

A marhahússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük vékonyan mustárral. Minden szeletre teszünk egy csík bacont, uborkát és egy kis db hagymát vagy egy db újhagymát. Feltekerjük, elő...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gulyásleves csipetkével
Gulyásleves csipetkével

1. A húst megmossuk, majd – miután a nedvességet leitattuk róla – 1,5-2 centis kockákra vágjuk. A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az ol...

Elkészítési idő: 140 min
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csángó gulyás
Csángó gulyás

1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon üvegesre sütjük. A húst 2 centis kockákra vágjuk, a hagymára rakjuk, kevergetve fehéredésig pirítjuk. A pir...

Elkészítési idő: 2 h
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Ricsett
Comb - Ricsett

1. A hozzávalókat fazékba tesszük, s a sólethez hasonlóan több órán át főzzük, illetőleg a sütőben érleljük. 2. A ricsett állaga más, sűrű levesre emlékeztet.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk