Családireceptkönyv.hu

Stroganoff bélszín


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg marha bélszín, 8 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 30 dkg gomba, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt, 0,5 dl fehérbor, 12 dkg csemegeuborka, 2 dl tejszin, 1 evőkanál kapribogyó, 2 dkg vaj, só, bors, babérlevél; a körethez: fodros kockatészta

Elkészítés:


A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a szeletekre vágott gombát és állandó keverés mellett átsütjük. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük, a visszamaradt zsiradékhoz pedig hozzáadjuk a vajat, felhevítjük, rádobjuk a vékony csíkokra vágott bélszínt és erős tűzön megpirítjuk. Visszatesszük a hagymás gombát, megszórjuk a liszttel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a mustárt meg a paradicsompürét és felöntjük a borral. Fedő alatt, 5-10 percig pároljuk. Ha kész van, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk. Eloltjuk a tűzet alatta és belekeverjük a kapribogyót. A kockatésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a tokánnyal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sörben sült marhahús,
Sörben sült marhahús,

A húst megmossuk és felkockázzuk, majd átkenjük a sóval és a borssal, zúzott fokhagymával, ráöntjük a citromlét és fél órán át állni hagyjuk. Közben az olajat felforrósítjuk és bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd húsgolyó barnamártással (Sóbors)
Svéd húsgolyó barnamártással (Sóbors)

A kenyérnek vágjuk le a héját, a belét kockázzuk össze. A hagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A lereszelt hagymát – a levével együtt – öntsük a kenyérre, forgassuk vele össze. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bélszín - Marhapörkölt - OK
Bélszín - Marhapörkölt - OK

1. Legjobb hozzá a vesepecsenye széle (pacsni) vagy lábszár. 2. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. 3. A húst kockákra vágjuk, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger-ek
Hamburger-ek

Smashed - összenyomott - burger: A húspogácsa vékonyra összenyomott,nagyon magas hőfokon van sütve,ezért nagyon finom pörzsanyag képződik. Meg grillezzük a kápia és kaliforniai p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk