Családireceptkönyv.hu

Vadas marhahússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Zsemlegombóc.

25 dkg liszt,2 zsemle vagy 2 szelet kenyér,1 tojás,víz,só

Vadas

90 dkg marhafelsál,50 dkg sárgarépa,30 dkg petrezselyemgyökér
fél zeller,2 gerezd fokhagyma,3 fej vöröshagyma,3 babérlevél
1 kis pohár tejföl,1 evőkanál mustár,kis cukor,olaj,őrölt bors

Elkészítés:


Vadas

Az apróra vágott hagymát dinszteld meg. A hús hártyáját szedd le, majd szeleteld fel, és tedd a hagymára. Fedő alatt picit süsd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd, és tedd bele a babérlevelet. Kezdd el párolni, ha szükség van rá, akkor önthetsz alá egy kis vizet is. A megtisztított, feldarabolt répát, zellert és petrezselyemgyökeret, valamint a fokhagymát add hozzá, és vízzel felöntve párold másfél órán keresztül. A hús akkor jó, ha fakanalat nyomva hozzá szinte szétesik. Szedd ki a húst és a babérleveleket, majd a zöldségeket turmixold le. Mustárral vagy ecettel savanyítsd, és adj hozzá egy pici cukrot is. Forrald össze megint, majd a húsra öntve tálald.

Zsemlegombóc

A zsemlét kis kockákra vágd fel. Pirítsd meg, de figyelj rá, nehogy megégjen. A lisztet a tojással keverd össze, és annyi vízzel dolgozd össze, hogy galuskaszerű tésztát kapj.

Keverd bele a zsemlekockákat, majd formázz kis golyókat, és forró, sós vízben főzd ki.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bélszín rozmaringkéregben portói mártással
Bélszín rozmaringkéregben portói mártással

1. Sózzuk be a húst, majd tegyük a hűtőbe 4-24 órás időtartamra. 30 perccel sütés előtt vegyük ki a hűtőből. 2. Melegítsük elő a sütőt 205 Celsius fokra. Keverjük össze a gombát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai spagetti
Bolognai spagetti

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Ricsett - OK
Comb - Ricsett - OK

1. A hozzávalókat fazékba tesszük, s a sólethez hasonlóan több órán át főzzük, illetőleg a sütőben érleljük. 2. A ricsett állaga más, sűrű levesre emlékeztet.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött cukkini hajók
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Töltött cukkini hajók

A cukkinit megmossuk, előbb keresztben, majd hosszában félbevágjuk. A széleit kiegyenlítjük, a leesett cukkinit apróra vágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. A csóna...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk