45 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor
csipet só
A díszítéshez:
15 dkg csokoládé
színes szóró cukor/vagy bármilyen cukorka
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát, lisztezett deszkán kb. 4mm vastagra kinyújtjuk, majd szív alakú kiszúró formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 1cm távolságra letesszük a tészta szíveket.
180 fokra előmelegített sütőben, alacsony lángon 10-15 perc alatt megsütjük.
A szóró cukrot egy tálkába öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Félig belemártjuk a kihűlt süteményeket, majd belenyomjuk őket a szóró cukorba.
Rácsra tesszük, míg a csokoládé megdermed.
Pléhdobozban hetekig eláll.
Ez a recept úgy 3 nap. Az első nap a sűrített-tej főzés. A második napon a mézeskalács, amely körülbelül 3 óra. Akkor a legjobb, ha hagyja pihenni hűtve a harmadik napon. 1. elkés...
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból 2×4 tojásos kakaós piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és az aromával, majd vé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összedarabolunk gyümölc...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű