Családireceptkönyv.hu

Hamis töltött paprika


Írta:

Elk. idő: 1-1,5óra
Adag: 4fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg darált sertéscomb
4 db tv paprika
8 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 tojás
2 evőkanál pirospaprika
só, bors
A paradicsomszószhoz:
1,5 l paradicsomlé
olaj
só, bors
liszt a rántáshoz/2-3ek tejföl

Elkészítés:


A rizst főzd félkeményre, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon pirítsd enyhén barnára, ha ezzel megvagy, ezt is tedd félre. Tedd egy tálba a húst, üsd bele a tojást, add hozzá a hagymát és a rizst, valamint a pirospaprikát, és sózd, valamint borsozd meg ízlésednek megfelelően. Ha ezzel megvagy, a paprikát csumázd ki, és kedvtől függően golyókat formálva vagy anélkül tömd bele a húst.Arra figyelj, hogy ne legyen túl feszes, mert a paprika a főzéskor szétrepedhet. A maradék húsból sima gombócot formázunk és nem töltjük meg. A paprikákat és a maradék gombócokat helyezd el egy lábasban. A paradicsomlevet sózd meg - ha úgy szereted, adj hozzá cukrot is - , majd öntsd fel vele a paprikákat. Forrald fel, majd vedd kis lángra, fedd le, és hagyd egy óráig együtt főni az egészet. Ha letelt az egy óra, készíts rántást, öntsd fel egy kis vízzel és a pár kanál tejföllel, és add hozzá a lábas tartalmához, így főzd még együtt pár percig sűrű kevergetés mellett, ezután leveheted és kész.

Hamis töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Gombás szelet
Gombás szelet

◾️A húsokat kiklopfoljuk egy picit majd sózzuk és borsozzuk. ◾️Ezután lisztbe forgatva elősütünk minden szeletet. ◾️A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát....

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Alexandra
Zöldséges töltött dagadó tavaszi krumplipürével
Zöldséges töltött dagadó tavaszi krumplipürével

A kis fej kockázott vöröshagymát olajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és cukkinit, a zúzott fokhagymát. A zöldségeket 5 percig pároljuk, majd beletesszük a fe...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fleischküchle - sváb fasírt
Fleischküchle - sváb fasírt

Áztasd be a kisebb darabokra tépkedett, szikkadt zsemlét langyos vízbe. Vágd apróra a hagymát, a petrezselymet és a szardellát (ez akár el is hagyható, a végén tényleg nem érzed az...

Elkészítési idő: 22 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás malacsült burgonyával
Fokhagymás malacsült burgonyával

A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük egy tálba. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot és chilipaprikát. Ezt jól összekeverjük. A malachúst jól megmossuk, majd belet...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk