50 dkg darált sertéscomb
4 db tv paprika
8 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
1 tojás
2 evőkanál pirospaprika
só, bors
A paradicsomszószhoz:
1,5 l paradicsomlé
olaj
só, bors
liszt a rántáshoz/2-3ek tejföl
A rizst főzd félkeményre, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon pirítsd enyhén barnára, ha ezzel megvagy, ezt is tedd félre. Tedd egy tálba a húst, üsd bele a tojást, add hozzá a hagymát és a rizst, valamint a pirospaprikát, és sózd, valamint borsozd meg ízlésednek megfelelően. Ha ezzel megvagy, a paprikát csumázd ki, és kedvtől függően golyókat formálva vagy anélkül tömd bele a húst.Arra figyelj, hogy ne legyen túl feszes, mert a paprika a főzéskor szétrepedhet. A maradék húsból sima gombócot formázunk és nem töltjük meg. A paprikákat és a maradék gombócokat helyezd el egy lábasban. A paradicsomlevet sózd meg - ha úgy szereted, adj hozzá cukrot is - , majd öntsd fel vele a paprikákat. Forrald fel, majd vedd kis lángra, fedd le, és hagyd egy óráig együtt főni az egészet. Ha letelt az egy óra, készíts rántást, öntsd fel egy kis vízzel és a pár kanál tejföllel, és add hozzá a lábas tartalmához, így főzd még együtt pár percig sűrű kevergetés mellett, ezután leveheted és kész.
A húst besózom, teszek rá sonkát és sajtot, majd feltekerem és összetűzöm, végül olajban kisütöm.
Elkészítési idő:A húst beirdaljuk. A gulyáskrémet, pürésített fokhagymát, fűszersót, borsot alaposan kikeverjük, majd lassan folytonos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk az olajat. Ezt egyébként t...
Elkészítési idő:A húst megmossuk, megtöröljük, ha szükséges, lehártyázzuk, majd nagyjából 1,5 cm-es szeletekre vágjuk (így 8-10 szeletet kapunk). Besózzuk és borsozzuk mindkét oldalát, és bedö...
Elkészítési idő: 1 óra